Zašto je novi trener Reala ostavio najboljeg igrača, Luku Modrića, na klupi protiv Plzena?

Foto: Twitter

Aktualni prvak Europe, Real Madrid, večeras u 4. kolu Lige prvaka gostuje kod Viktorije Plzen. Mnoge je začudila činjenica da je novi trene Reala na klupi ostavio kapetana hrvatske nogometne reprezentacije i najboljeg igrača Luku Modrića.   Dio španjolskih medija već je pokrenuo kampanju protiv Luke Modriće kriveći njega izravno za loše rezultate ove sezone, iako u Realu puno toga ne funkcionira i gotovo svi igraju slabo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv Viktorije vezni red Reala tako čine Ceballos, Casemiro i Kross. Ne treba podsjećati kako će ovakva odluka trenera kraljevskog kluba djelovati na dojam u svjetskim medijma kad je u pitanju završna ”borba” za Zlatnu loptu France Footballa. Puno je toga Luka napravio ove godine, većina nogometaša toliko ne uspije ni čitave karijere, no, nažalost, mnogi pamte tek od ”danas do sutra” i nerijetko je posljednji dojam uoči dodjele nagrada najvažniji.

Bez obzira na izostanak Luke Modrića, odnosno, na ”selidbu” hrvatskog nogometaša na klupu, Real je favorit protiv Viktorije te bi trebao osvojiti ta tri boda. Podsjetimo, u prvom kolu grupne faze Lige prvaka Plzen je odigrao neriješeno protiv protiv CSKA za koji s velikim uspjehom igra hrvatski napadač Nikola Vlašić da bi nakon toga upisao dva uvjerljiva poraza protiv Reala i Rome. Ukupna gol-razlika im je, naravno, negativna 3-9.

Na kraju ne treba ipak pretjerivati sa zaključcima, čak je i jedna Marca suzdržana. Naime, možda je, kako neki tvrde, novi trener Reala Solari svjestan koliko je zapravo Real jači od Plzena te smatra kako bi prvak Europe trebao slaviti i bez najboljeg igrača? Prilika je to Luki za potreban odmor uoči nastavka Lige nacija i utakmica Vatrenih protiv Španjolske na Maksimiru i Engleske u gostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.