Zašto je Suarez nakon Barcelone odabrao Atletico Madrid? ‘Taj sam transfer dogovorio ja, a ne klub’

Foto: fah

Nogometna javnost bila je iznenađena potezom novog trenera Barcelone, Ronalda Koemana, koji je prošlog ljeta odlučio ”potjerati” do tada standardne igrače Luisa Suareza i Ivana Rakitića da bi, između ostaloga, doveo Miralema Pjanića koji uglavnom sjedi na klupi katalonskog kluba i koji se pokazao kao jedan od najvećih promašaja Barcelone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suarez je u Barceloni igrao u sjajnoj formi tim je potez Koemana navijačima bio teže prihvatljiv, Urugvajac je klub napustio u suzama te se odlučio karijeru nastaviti u Madridu, točnije Atletico Madridu. U Atleticu, koji se ove sezone prometnuo u glavnog favorita za naslov, Suarez igra sjajno, čak i bolje nego u Barceloni. Mnogi vjerojatno žale u katalonskom klubu zbog činjenice da su se riješili sjajnog igrača, međutim, prekasno, Urugvajac vodi Atleticu prema naslovu, dok Barcelona posrće na svim frontovima,

Nakon više od pola godine urugvajski nogometaš je odlučio iskreno progovoriti o svemu, pa tako i o odlasku s Nou Campa. Suarez je otišao u Atletico kako bi im dokazao da još uvijek može igrati na vrhunskoj razini.

“Smatram da sam zaslužio veće poštovanje od ljudi u klubu kada je riječ o načinu na koji sam obaviješten da me više ne trebaju. Upravo zbog toga sam se odlučio na dolazak u Atlético kako bih im pokazao da još uvijek mogu igrati na visokoj razini”, rekao je Suarez, nakon čega je dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nitko iz Barcelone nije dogovorio moj transfer u Atlético. To je bila isključivo moja osobna odluka, oni nisu ništa znali. Nisu me željeli više u Barci, a smatram da sam u godinama u kojima imam puno pravo donijeti odluku gdje ću nastaviti svoju karijeru”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.