Zašto ‘provladinim biltenima’ smeta odlazak predsjednice Grabar-Kitarović na Svjetsko prvenstvo kako bi bodrila Vatrene?

Foto: Facebook

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nakon osmine finala i utakmice protiv Danske odlazi ponovno u Rusiju, kako bi bodrila Vatrene protiv domaćina Svjetskog prvenstva. Prije nekoliko dana predsjednica je na put u Nižnji Novgorod, kako bi bodrila Vatrene u osmini finala SP-a, otišla o vlastitom trošku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su potvrdili iz Ureda predsjednice dobila je i službeni poziv da nazoči četvrtfinalu SP-a u Sočiju ove subote. I to je očito nekome zasmetalo.

S druge strane ”provladini bilteni” objavili su kako Andrej Plenković ne želi ići na Svjetsko prvenstvo, barem ne u ovom trenutku, zbog, jednostavno rečeno, obične taštine. Isti ti mediji razvlačili su predsjednicu danima zato što je ušla u svlačionicu Vatrenih nakon velike pobjede i slavlja protiv Danske i čestitala izborniku Zlatku Daliću te igračima. Zaboravili su pritom ti isti mediji da je isto, doslovno isto, na SP-u prije četiri godine napravila njemačka kancelarka Angela Merkel, nakon što su Nijemci u finalu SP-a svladali Argentinu.

Tada su isti oni mediji u Hrvatskoj koji danas napadaju hrvatsku predsjednicu hvalili potez njemačke političarke, njenim potezom bila je oduševljena i njemačka javnost. Možda je to bio i jedini potez zadnjih godina kojim je Merkel uspjela oduševiti svoj narod?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad su ostali bez argumenata provladini bilteni su pronašli novi način za kritiziranje predsjednice, a u korist vladajuće nomenklature u Banskim dvorima, zanima ih koliko će put hrvatske predsjednice stajati hrvatske porezne obveznike, kao da hrvatska reprezentacija ne predstavlja svoju državu, svoj narod… Naravno, građani imaju pravo znati na što se troši svaka njihova kuna, pa i koliko će put predsjednice u Rusiju koštati, no, ne radi se o skandalu, kako to neki pokušavaju prezentirati, već na neki način i o obvezi.

Hrvatska predsjednica nije jedina predsjednica, jedini šef države, koji odlazi na utakmice reprezentacija na tako velikim sportskim manifestacijama.  I svi oni, dakako, o trošku poreznih obveznika, bez populističkih akrobacija kao što su putovanja o vlastitom trošku kako bi se bodrila državna reprezentacija. Hrvatska reprezentacija predstavlja našu zemlju, a ne isključivo i samo građanku Kolindu Grabar-Kitarović.

Sjećate li se Helmuta Kohla, Franje Tuđmana, Jacquesa Chiraca i ostalih brojnih svjetskih lidera koji su bodrili svoje reprezentacije na SP-u 1998. u Francuskoj i nitko u njihovim zemljama nije postavljao pitanje zašto, već se to podrazumijevalo.  Angela Merkel bila je prije četiri godine u Brazilu više puta kako bi bodrila ‘Elf’. Nema većeg sportskog događaja, osim možda Ljetnih olimpijskih igara, od Svjetskog prvenstva, to nije samo i isključivo sportska manifestacija već i prvoklasni društveni te politički događaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, predsjednica Republike Hrvatske će se prilikom posjeta Rusiji sastati i s ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevim, koji će također biti na utakmici četvrtfinala SP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.