Zašto se HNS odlučio na ovakav udarac? Nakon izbacivanja sa Svjetskog prvenstva oglasio se i Ognjen Vukojević!

Foto: Instagram

Kako smo već pisali Hrvatski nogometni savez (HNS) izbacio je sa Svjetskog prvenstva Ognjena Vukojevića, sjajnog skauta koji je vrlo dobro obavljao svoj posao snimanja protivničkih momčadi, što se i vidi po rezultatima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Hrvatski nogometni savez ovim se putem ispričava ruskoj javnosti za postupak člana stožera reprezentacije.

Ovim putem, Ognjen Vukojević i Domagoj Vida također se ispričavaju za izjave koje u svojoj namjeri nisu imale političke konotacije, ali su ostavile prostor za takve interpretacije”, navodi u dodatku HNS u priopćenju.

Vukojević je izbačen s Mundijala zbog činjenice da je nakon četvrtfinala SP-a snimio sporan video zajedno s Domagojem Vidom. Ako su u HNS-u izbacili Vukojevića kako bi svidjeli Rusima i kako ne bi na utakmici Hrvatska – Engleska izazvali bijes ruskih navijača, što se može razumjeti i zbog čega je objavljena snimka Vukojevića i Vide bila u najmanju ruku nesmotrena, zašto se nisu usudili izbaciti i Vidu, sjajnog stopera i jednog od čovjeka odluke na utakmici četvrtfinala protiv Rusije?  Sve se slomilo na leđima jednog čovjeka, dakle išlo se linijom manjeg otpora. Misle li u HNS-u da su Vida i Vukojević fašisti kako pišu srpski radikalni mediji, uglavnom bilteni Šešeljevog šegrta Aleksandra Vučića?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo kako se za stranicu HNS-a oglasio se i Vukojević:

“Razumijem i poštujem odluku Hrvatskog nogometnog saveza. Ne bih želio biti teret reprezentaciji uoči izuzetno važnog polufinalnog susreta Svjetskog prvenstva kada je najpotrebniji mir. U mojim izjavama nije bilo nikakvih političkih konotacija, želio sam samo zahvaliti za podršku prijateljima u Ukrajini i mom klubu, kijevskom Dinamu, koji mi je dopustio sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu. Međutim, razumijem da se te izjave mogu i drugačije interpretirati.

Zbog toga mi je žao i ispričavam se ruskoj javnosti ako su doživjeli moje izjave na takav način. Izuzetno sam ponosan na ono što je Hrvatska do sada napravila u Rusiji i dečkima želim puno sreće u preostalim utakmicama. Bit ću njihov najveći navijač do samog kraja”, mišljenje je bivšeg hrvatskog reprezentativca i sad već bivšeg skauta Ognjena Vukojevića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo još jednom na ”grijeh” Vukojevića i Vide.

Name, Ognjen Vukojević objavio je snimku na Instagramu, snimka je objavljena u euforiji nakon velike pobjede protiv Rusije u četvrtfinalu SP-a. Na video snimci se Vukojeviću pridružio i hrvatski reprezentativac Domagoj Vida, pobjedu su posvetili bivšem klubu u kojem su igrali, kijevskom Dinamu, te državi Ukrajini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ognjen Vukojević je poručio: “Ovo je pobjeda za Ukrajinu i Dinamo”, a Vida je dodao: “Slava Ukrajini.”

Objavu su uklonili, no, u izjavama su kasnije rekli kako nisu nikoga mislili uvrijediti te da su samo odgovarali na čestitke od prijatelje iz Ukrajine. Rusi su navodno bijesno reagirali, a u Moskvi su se mogle čuti i antihrvatske poruke. Po prvi puta na ovom Svjetskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.