Završava li Laporta jednu eru u Barceloni koja traje više od desetljeća?

Foto: fah

Prema pisanju katalonskih medija, a pogotovo portala koji su specijalizirani za rukomet, izgleda kako je došao kraj eri Xavija Pascuala na klupi rukometne sekcije sportskog društva Barcelona. Naime, novo čelništvo Barcelone na čelu s Joanom Laportom su postigli dogovor da raskinu ugovor godinu prije isteka. Podsjetimo, ugovor je bio važeći do 2022. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo kako je Pascual preuzeo rukometnu selekciju Barcelone u veljači 2009. godine te je od tada osvojio dvije rukometne Lige prvaka, 2011. i 2015. godine. Za vrijeme njegovog mandata Barcelona je osvojila oko 50 trofeja, uz dodatak kako je većina tih trofeja osvojena ipak u skromnoj konkurenciji Asobal lige te ostalim španjolskim natjecanjima.

Iskusni stručnjak i višegodišnji trener katalonskog kluba posljednjih godina bio je podvrgnut brojnim kritikama zato što klub nije uspio odvesti na europski tron po 10. puta s obzirom na velika ulaganja te dovođenja jakih pojačanja, kao što su Fabregas, Pálmarsson, Cindric, Janc, Mortensen, Dolenec…

No imat će priliku do kraja sezone ponešto toga popraviti s obzirom kako se Barcelona nalazi u četvrtfinalu Lige prvaka gdje ih čeka dvostruki sudar protiv Meshkov Bresta. Kako god se to završilo ove sezone Pasqual je već odlučio napustiti kormilo Brace, a sljedeće odredište bit će navodno Dinamo iz Bukurešta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema informacijama koje dolaze iz Španjolske na klupi Barcelone sljedeće sezone sjedit će Antonio Carlos Ortega koji trenutno vodi Hannover.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.