Završeno ispitivanje, Australci uskoro odlučuju hoće li deportirati Đokovića

Foto: fah

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković izoliran je i dalje u zračnoj luci u Melbourneu, a zadnje vijesti govore kako je ispitivanje pogranične policije završeno i da se oko 23 sata po hrvatskom vremenu očekuje odluka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Đokovićev otac se pobunio: ‘Ako ga ne puste za pola sata, skupit ćemo se na ulici, ovo je borba za sve’

Samo su dva rješenja – ili će najboljem tenisaču svijeta australske vlasti ipak progledati kroz prste navodno neispravno popunjenu vizu, ili će ga deportirati iz Australije i onemogućiti ga u lovu na 10. naslov na Australian Openu.

Izolacija

Srpskom tenisaču navodno je vraćen mobitel, iako je i dalje u izolaciji i pod nadzorom dva policajca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Čekamo njegovu prezentaciju i dokaze koje je pružio. Ako nema dovoljno dokaza prema njemu ćemo se odnositi kao prema bilo kome drugome, odnosno prvim avionom bit će poslan kući. Neće biti nikakvih posebnih pravila za Đokovića, poručio je australski premijer Scott Morrison ranije u srijedu.

Ljut je zbog događaja Novakov otac, Srđan Đoković.

– Novak je smještan u posebnoj sobi u zračnoj luci u Melbourneu i nitko ne može do njega, rekao je Srđan Đoković u izjavi za B92.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Cijeli svijet se treba pobuniti. Ako ga ne puste za pola sata, skupit ćemo se na ulici, ovo je borba za sve!, izjavio je pak nešto kasnije za Sputnik.

Da je cijela stvar izmakla kontroli, pokazuje i to da je australski veleposlanik pozvan na konzultacije u Ministarstvo vanjskih poslove Srbije, piše HRT.

Podsjetimo, Novaku Đokoviću nije dopušten ulazak u Australiju nakon što je sletio u Melbourne kako bi mogao nastupati na Australian Openu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobio je izuzeće australskih vlasti od strogih epidemioloških pravila te se mogao prijaviti za vizu. No njegovi ljudi krivo su ispunili formulare pa je Đoković zadržan u zračnoj luci. Đokovićev otac Srđan rekao je da se prema njemu ponašaju kao prema kriminalcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.