Završnica Europskog tjedna sporta u Vukovaru

Foto: fah

Slijedeći naputke Europske komisije, Središnji državni ured za šport (SDUŠ) treću je godinu zaredom organizirao sportsko-rekreativnu manifestaciju Europski tjedan sporta (ETS).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon otvaranja na zagrebačkom Jarunu 22. rujna, uz nazočnost hrvatskog premijera Andreja Plenkovića i brojnih sportskih dužnosnika, ETS je praktično zaživio u mnogim hrvatskim gradovima. Sportski klubovi i fitness centri organizirali su za građanstvo Dane otvorenih vrata. Vježbanje na radnom mjestu, utrke i druge sportske aktivnosti obilježile su početak ETS-a diljem Hrvatske, nakon čega se ova jedinstvena promocija sporta i tjelovježbe preselila u školske sportske dvorane.

Problemom tjelesne neaktivnosti građana kao uzročnikom mnogih bolesti bavit će se SDUŠ-ova stručna konferencija pod nazivom „Kako povećati tjelesnu aktivnost stanovništva“ (29. rujna), a vrhunac Europskog tjedna sporta dogodit će se 30. rujna u Vukovaru. Osim jutarnje tjelovježbe na otvorenom, građani će moći sudjelovati u šarolikom spektru sportskih aktivnosti, od mini-turnira do velike biciklijade.

Aktivnim sudjelovanjem Europski tjedan sporta podržali su brojni hrvatski olimpijci i zaslužni sportaši: Gordan Kožulj, Danira Bilić, Dubravko Šimenc, Josip Glasnović, Sandra Paović i mnogi drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ambasador Europskog tjedna sporta je veslački olimpijac i dopredsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Damir Martin. I vukovarskoj završnici Europskog tjedna sporta ponovno će nazočiti brojni sportaši te sportski dužnosnici, među kojima i predstavnik HOO-a Dubravko Ižaković, član Odbora za sport na lokalnoj razini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.