Zbog koronavirusa i drugih tegoba preminuo otac UFC-ovog prvaka Khabiba Nurmagomedova

Foto: Instagram

Tužne vijesti dolaze iz Rusije, a vrlo brzo su ih počeli prenositi svi relevantni sportski mediji. Naime, nakon dvomjesečne borbe s više različitih zdravstvenih tegoba, uključujući koronavirus i COVID-19 oboljenje, bitku za život izgubio je otac Khabiba Nurmagomedova, Abdulmanap Nurmagomedov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovu tužnu vijest prvi je prenio relevantni ruski medij, RT, a u tekstu je navedeno kako je vijest potvrdio i čečenski lider te veliki prijatelj obitelji Nurmagomedov, Ramzan Khadirov. Nurmagomedov se posljednja dva mjeseca nalazio u moskovskoj vojnoj bolnici, a posljednje informacije davale su nadu da bi se mogao oporaviti. Ipak, njegov organizam ipak nije izdržao.

Problemi za 57-godišnjeg Abdulmanapa krenuli su krajem travnja, kad je hospitaliziran zbog respiratornih problema, zajedno s još nekoliko boraca iz Eagles MMA tima čiji je trener. Prvi nalazi na COVID-19 bili su negativni te je liječen u bolnici u Mahačkali. Stanje mu se pogoršalo otprilike dva tjedna kasnije, kad je hitno prebačen u Moskvu.

13. svibnja pojavila se vijest kako je Abdulmanap završio u komi te da je operiran zbog srčanih problema. Iz kome se brzo probudio, no onda su se pojavili novi problemi. Tjedan dana kasnije ponovno je završio u komi, a također je tijekom tjedna potvrđeno kako je obolio od COVID-19 te da je to dovelo do dodatnih komplikacija koje su rezultirale novim pogoršanjem zdravstvenog stanja. To je potvrdio i Khabib, rekavši kako je oboljelo čak dvadesetak članova njegove obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najnovije informacije njegov sin je iznio prije desetak dana, kad je izjavio da mu se otac probudio te da reagira i prepoznaje ga, no da još uvijek nije u stanju razgovarati. Potvrdio je kako je koronavirus iza njega, no da je ostavio posljedice po njegovo srce i bubrege. Liječnici su njegovo stanje okarakterizirali kao stabilno, ali i dalje kritično. No, čini se da je posljednjih dana došlo do novog pogoršanja, nakon čega liječnici više nisu uspjeli spasiti Abdulmanapa, koji je već posljednjih godina imao kardioloških problema te je već ranije jednom operiran.

Trenutno je teško zaključiti hoće li ovo ikako utjecati na iduću borbu njegovog sina, UFC-ovog prvaka lake kategorije, Khabiba Nurmagomedova, koji bi se u rujnu trebao boriti protiv Justina Gaethjea. Poznato je kako je Khabib bio izuzetno blizak s ocem te da mu je on bio najveći autoritet u životu. Već ranije je najavljivao kako se ne namjerava još dugo boriti, a ova neočekivana tragedija mogla bi dodatno djelovati na njegov stav po tom pitanju, piše Fightsite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.