Zbog koronavirusa u redovima Lokomotive odgođena utakmica u Osijeku

Osijek, 25.7.2020. - Utakmica 36. kola Prve HNL Osijek - Lokomotiva. foto HINA/ ml

Uoči za danas predviđene utakmice s Osijekom u Gradskom vrtu ustanovljeno je da najmanje dvojica nogometaša Lokomotive imaju koronavirus, pa je susret odgođen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim dvojice sigurno pozitivnih na koronavirus, još nekoliko nogometaša Lokomotive ima simptome, pa je utakmica osmog kola Prve HNL Osijek – Lokomotiva, koja je treba biti odigrana danas u 17 sati, odgođena i biti će odigrana u prvom slobodnom terminu.

Prema pravilima Hrvatskog nogometnog saveza vezanima za postupanje u slučajevima koronavirusa, susret može biti odgođen tek ako neki klub ima najmanje šestoricu pozitivnih igrača. No iako su zasad sa sigurnošću utvrđena samo dva pozitivna testa, situacija je bila specifična, jer i drugi igrači imaju simptome, a sve se odigravalo na dan utakmice.

Lokomotiva je objavila kako je “odmah obaviještena nadležna epidemiološka služba koja je dvojici igrača odredila mjeru stroge samoizolacije, a sve sukladno preporukama Stožera Civilne Zaštite RH i radne skupine HNS-a”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Čeka se odluka nadležne epidemiološke službe vezano za mjere samoizolacije za bliske kontakte zaraženih, dodaje se u priopćenju zagrebačkog kluba, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.