Zbog sramotnih scena i povika Hajduku prijete velike kazne!

Foto: fah

Nakon brutalnog napada na suca Brunu Marića i zabrane od strane Hajduka službenom spikeru na Poljudu da mu pročita tekst podrške, tako odbivši zahtjev delegata da uradi jednako kao na svim utakmicama 12. kola Prve HNL i 11. kola Druge HNL, te povika “Mariću Srbine, čakija ti ne gine…”, ne čudi činjenica da će uslijediti i neke kazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Disciplinski sudac Saša Pavličić-Bekić zatražio je od Hajduka da se očituju.

Na Hajduku je teret po dvije osnove: zbog nepoštivanja zahtjeva delegata što propisuje novčanu kaznu, ali i zabranu obavljanja funkcije odgovorne osobe do šest mjeseci. Kazna bi se mogla povećati zbog diskriminirajućih i prijetećih povika te bacanja baklji, a u dva navrata je susret kratko prekinut. Moguće je da čak sjever Poljuda bude zatvoren za jednu prvenstvenu utakmicu.

Do sada je Pavličić-Bekić jako brzo izricao kazne, iako mu Pravilnik dopušta čak da slučajeve riješi u roku tri mjeseca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazna će biti blaža ako pokažu da su svjesni pogrešnog ponašanja i poruka, te kajanje ili barem žaljenje, no teško da će to učiniti s obzirom da nisu osudili nasilje nad Marićem.

Bilo kako bilo, nasilje se ne smije tolerirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.