Zbog sukoba u Baskiji tri utakmice suspenzije Ronaldu

Cristiano Ronaldo, koji je nedjelju isključen s utakmice španjolskog prvenstva protiv Bilbaoa (1-1), suspendiran je na tri utakmice La lige, objavio je u srijedu Španjolski nogometni savez (RFEF), što znači da će Portugalac moći igrati utakmicu Kupa kralja protiv Atletica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na utakmici protiv Bilbaoa u 75. minuti, odmah nakon što je baskijska momčad izjednačila, portugalski je nogometaš Ronaldo je ušao u sukob s Carlosom Gurpeguijem, ovaj ga je lagano odgurnuo, a Ronaldo je stavio ruku na njegovu glavu.  Poslije toga se Ronaldo sukobio i s Anderom Iturraspeom prije nego je dobio crveni karton, a dok je izlazio s terena imao je izraz nevjerice i pritom se lupao po licu.

Odbor za natjecanja RFEF-a je u priopćenju objavljenom u srijedu ocijenio da bi Ronalda trebalo kazniti s jednom utakmicom suspenzije “zbog nasilne i nesportske geste” prema Iturraspeu te sa dvije utakmice zbog geste prilikom izlaska s terena.

Kako predviđaju pravila u slučaju kazne koja je manja od zabrane igranja četiri utakmice, dvostruki dobitnik Zlatne lopte će kaznu izdržavati samo u natjecanju u kojem je igrana utakmica iz koje je isključen. Tako će Ronaldo propustiti utakmicu protiv Villarreala u subotu (23. kolo španjolskog prvenstva), a zatim i utakmice protiv Getafea te Elchea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazna od četiri ili više utakmica primjenjivala bi se na sva natjecanja i to bi Portugalcu uskratilo nastup u utakmici polufinala Kupa kralja protiv Atletico Madrida u srijedu navečer na stadionu Bernabeu te u idući utorak na stadionu Vicente Calderon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.