Zbog Thompsona i Vatrenih: HSS-ovci zatražili suspenziju Kreše Beljaka, on tvrdi da je Predsjedništvo odbilo

Foto: fah

Nakon što je Jutarnji list objavio kako su članovi pet županijskih organizacija HSS-a na sastanku u Osijeku u utorak odlučili da će od Predsjedništva HSS-a zatražiti suspenziju predsjednika stranke Kreše Beljaka zbog, kako su naveli, neprimjerenih napisa na Twitteru u kojem optužuje “vatrene” jer im je posebni gost na dočeku bio Thompson, u četvrtak je predsjednik Beljak sazvao telefonsku sjednicu predsjedništva stranke, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Taj je prijedlog velikom većinom članova predsjedništva odbijen, čak i oni koji su ga inicirali, izjasnili su se protiv njega. HSS je demokratska stranka i neće biti nikakvih sankcija protiv onih koji su izrazili svoje mišljenje”, rekao je Beljak, a navodno se pet od 26 članova predsjedništva izjasnilo za očitovanje o njegovoj suspenziji.

HSS-ovci zatražili suspenziju Kreše Beljaka: ‘Radi nam štetu, a Vatrene naziva fašistima’

Tvrdi da nigdje nije optužio hrvatske nogometaše za fašizam kako se moglo iščitati iz nekih jučerašnjih naslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjednici Regionalne organizacije Slavonija Hrvatske seljačke stranke, koja okuplja haesesovce iz pet slavonskih županija, 13 od 15 članova odlučilo je zatražiti suspenziju predsjednika stranke Kreše Beljaka zbog, kako se navodi u zapisniku, “neprimjerene izjave predsjednika HSS-a Kreše Beljaka prigodom dočeka hrvatske nogometne reprezentacije sa Svjetskog nogometnog prvenstva iz Rusije 16. srpnja 2018., kojom prilikom je svojom izjavom putem društvene mreže Twitter neprimjereno i tendenciozno okarakterizirao gosta naše reprezentacije fašistom pa time i hrvatsku nogometnu reprezentaciju”, pisao je Jutarnji list.

Beljak na povijesni dan za Hrvatsku napada Thompsona

Podsjetimo, na dan dočeka Vatrenih u Zagrebu Beljak se okomio na Marka Perkovića Thompsona napisavši: “Mora mi smeće fašističko dan pokvarit… ali neće, nabijem i njega i sve fašiste!!! Ignore!! Danas samo Hrvatska!!!!”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.