Zdravko Mamić na putu za Sarajevo: ‘Sve će biti gotovo za sat ili dva’?

Foto: fah

Slučaj navodnog uhićenja Zdravka Mamića u Hercegovini jedna je od tema dana u ovom dijelu Europe, a posebno u Hrvatskoj i BiH. Naime, odvjetnik Zdravka Mamića Veljko Miljević, kako smo već pisali, u razgovoru za HRT kazao je da Mamić nije uhićen već da se zapravo radi ”o rutinskoj radnji.” Vijesti iz BiH su u najmanju ruku kontradiktorne te svatko ima svoju verziju ”istine.”

“Zdravko je zamoljen da dođe na razgovor i kaže gdje se nalazi i zašto je u BiH. Niti je uhićen niti priveden. Sve se odvija korektno. Na putu je iz Mostara u Sarajevo. Sve će biti gotovo za sat ili dva.”, kazao je Miljević, a prenosi N1 televizija.

Netom nakon što je Mamić ”zamoljen” da dođe na razgovor u kraćen razgovoru za Klix.ba kazao je da dolazi u Sarajevo gdje će se u Sudu Bosne i Hercegovine izjasniti da je protiv izručenja Republici Hrvatskoj. Posve je jasna Mamićeva poruka, protivi se izručenju Hrvatskoj, kako je prije dvadesetak sati poručio ”živ u hrvatski zatvor neće.”

No, neki tvrde da bi tome unatoč mogao biti izručen ”ako postoji bilateralni sporazum o izručenju između dvije države.” U takav rasplet ipak malo tko vjeruje, to bi, tvrde drugi, ”otvorilo pandorinu kutiju.”

Slijedi korak broj 2., naime, sud BiH treba utvrditi valjanost dokumenata o njegovom bh. državljanstvu. Ako je i to onako kako Mamić tvrdi male su šanse za izručenje, barem u skorije vrijeme.

Izvor: narod.hr