Zdravko Reić: ‘Dinamova osnova je hrvatstvo, on nije imao navijače u Nišu kao Hajduk’

zdravko reić
Foto: snimka zaslona

Hajduk je u ovom trenutku najveća nogometna tema i kao veliki klub posve je jasno zašto je tome tako. Kao što je Dinamo bio tema tijekom izbora u spomenutom klubu ili za vrijeme vladavine kontroverznog Zdravka Mamića, koji je pred hrvatskim pravosuđem ”prebjegao” u Bosnu i Hercegovinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Hajduk je magnet, čak i veći, a posebno u kontekstu nevjerojatnih promašaja u drugom dijelu ove nogometne sezone tijekom koje je u jednom trenutku splitski klub bio u dobitnoj kombinaciji. O Hajduku govore svi, političari, novinari, ekstremni ljevičari, desničari, u brojnim emisijama. na brojnim televizijama, pa tako i na Televiziji Jadran, u popularnoj emisiji ”Poteštat”.

Naime, u spomenutoj emisiji voditelja Roberta Škurle gostovao je između ostalih i doajen splitskog sportskog novinarstva te novinar Slobodne Dalmacije, Zdravko Reić. Tema, naravno, Hajduk, a vrijeme nakon poraza od Dinama u polufinalu Kupa Hrvatske na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Hajduk je najpopularniji hrvatski klub”

”Meni je u intervjuu bivši predsjednik Hajduka Nadan Vidošević rekao kako mu je veća čast bila biti predsjednik Hajduka nego ministar gospodarstva Hrvatske. Evo vidite to su vam te dimenzije, znači biti predsjednik Hajduka tebi su svugdi vrata otvorena više nego bilo kojem ministru, Hajduk je pojam, Hajduk je jedna veličina, o tome uopće ne treba diskutirati, Hajduk je najveći, najpopularniji hrvatski klub. Hajduk ima svoje navijače u bivšoj regiji, da ne kažem u Jugoslaviji, da ne govorim na svim kontinentima, više nego bilo koji drugi klub”, rekao je Zdravko Reić.

Prekinuo ga je voditelj emisije, koji je kazao da i Dinamo ima svoje navijače. Reić na to odgovara.

”Imaju. Dinamo ima svoje navijače u Hrvatskoj, u bivšoj državi nemaju…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voditelj je na takvu tvrdnju ”uletio” tvrdnjom  da se ne može reći kako Hercegovci nisu za Dinamo.

Reić se nadovezao

”Ma jesu, ali Dinamova osnova je hrvatstvo…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Voditelj Robert Škurle je kazao kako je i Hajduk hrvatski klub.

”Slažem se s tobom, naravno da nije albanski nego je hrvatski, ali da ti kažem nešto u svoje vrijeme se svoje hrvatstvo isticalo kroz navijanje za Dinamo’‘, kazao je Reić.

Voditelj je ponovno uskočio konstatacijom ‘Dinamo i Hajduk dva su kluba bratska njima se ponosi čitava Hrvatska…”

Međutim, Reić tvrdi:

”Dinamo nije imao navijače u Nišu, u Novom Sadu, u Skoplju, u Mostaru. Na utakmici u Sarajevu zadnja utakmica 1979. godine prvenstvo kad je odlučeno i kad je Hajduk dobio Sarajevo 2:1 i kad je postao prvak države 11 000 ljudi, navijača, je bilo bez ove pompe i učlanjivanja i forsiranja i šta ja znam…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voditelj je bio uporan te je rekao ”kako je ih je bilo puno u Skoplju, bilo ih je na Kosovu, i to zato jer su naše momke iz Splita lijepo u JNA slali dolje na Kosovu dok su njihovi dolazili na lijep Jadran da se odmaraju.”

Reić o reprezentaciji Hrvatske

”Hrvatska nogometna reprezentacija je svetinja našeg nogometa i našeg društva. Sad će nekima pasti napamet pa će vikati onu parolu HNS i kako su ih sve zvali. Sve što su uradili i pomagali, radili terene, sve je to tako dobro da je to pjesma”, rekao je Zdravko Reić, vrlo pohvalno izražavajući se kako o HNS-u tako i o reprezentaciji Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.