Željko Babić: Prvenstvo će biti jako zanimljivo jer nema lakih protivnika!

Foto: fah

Europsko prvenstvo je sigurno najkvalitetnije natjecanje od svih, moramo biti oprezni u svakoj utakmici jer su naši protivnici odlični, kazao je nakon održanog ždrijeba skupina Europskog prvenstva za rukometaše u Krakowu hrvatski izbornik Željko Babić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski rukometaši igrat će svoje utakmice prvog kruga na Europskom prvenstvu 2016. kojem je domaćin Poljska, u Katowicama, a suparnici će im biti Island, Bjelorusija i Norveška s kojom je Hrvatska bila i u kvalifikacijskoj skupini.

“Skupina je zanimljiva, Island i Norveška sličnih su karaktera, Bjelorusija je možda i najslabija momčad na papiru. Međutim, opasna je i sigurno igra dobar rukomet, osobno je poznam, bio sam u Bjelorusiji kao trener i trenirao sam mnogo njih koji već igraju u reprezentaciji. Križanje imamo sa super-teškim protivnicima, s domaćinom Poljskom i Francuzima koji su, znamo, među najboljim reprezentacijama u svijetu već duže vrijeme. Imamo tu i Makedoniju i Srbiju koje su s našeg podneblja i te utakmice uvijek budu teške i zanimljive”, kazao je Babić, koji je još jednom ponovio da težeg natjecanja od EP-a nema.

“Bilo što je nezahvalno prognozirati, Prvenstvo će biti jako zanimljivo i sama povijest nam govori da svatko svakoga može pobijediti na Europskom prvenstvu”, zaključio je Babić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sustav natjecanja u Poljskoj bit će uobičajen za europska rukometna prvenstva na kojima sudjeluje 16 reprezentacija. Nakon prvog dijela po tri će reprezentacije nastaviti natjecanje u novoformiranim skupinama koje će nastati spajanjem grupa A i B te C i D uz prenošenje bodova iz prve faze natjecanja (maksimalno 4). Nakon još tri dvoboja u novoformiranim skupinama dvije najbolje plasirane reprezentacije izborit će mjesto u polufinalu.

Utakmice drugog dijela natjecanja bit će igrane u Krakowu i Wroclawu, a polufinale i finale u Tauron Areni u Krakowu koja može primiti 15.328 gledatelja. Prvenstvo se igra od 15. do 31. siječnja iduće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.