Muškarac koji se izjašnjava kao žena oborio četiri ženska rekorda u dizanju utega na jednom natjecanju: ‘To nije pošteno na fizičkoj i emocionalnoj razini’

Foto: Instagram

‘Transrodna’ dizačica utega Mary Gregory nedavno je proslavila uspjeh u kojem je razbila četiri ženska rekorda u dizanju utega na istom natjecanju, ali njezini protivnici su otkrili kako je Gregory zapravo muškarac koji je nedavno najavio da će “postati transrodna žena”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gregory je osvojio devet od devet kategorija i proslavio pobjedu zahvalom na Instagramu.

“Kakav dan, 9 od 9! Još uvijek sam pod dojmom, kompletna rekapitulacija dolazi malo kasnije, ali želim zahvaliti nekolicini ljudi. Hvala! Kao transrodni dizač nisam bila sigurna što mogu očekivati ​​od ovog susreta ali svi – svi promatrači, utovarivači, suci, osoblje, sve me učinilo dobrodošlim i tretirali su me kao još jednu žensku dizačicu”, objavio je na Instagramu.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

What a day, 9 for 9! Masters world squat record, open world bench record, masters world dl record, and masters world total record! Still processing, full meet recap to come a bit later but I do want to thank a few people!? – From our initial consultation I told @savvysavit that I wanted to cut to the 82.5kg class, go 9 for 9, and set some records- we did it!!! I don’t think she was happy with me cutting but she was there offering her support. When I needed a pick me up or advice she was there! Thank you coach!? – A huge thank you to @raw_powerlifting_federation_ , from the bottom of my heart! As a transgender lifter I was unsure what to expect going into this meet and everyone- all the spotters, loaders, referees, staff, meet director, all made me welcome and treated me as just another female lifter- thank you! And thanks to all the fans in the audience who cheered me on and congratulated me!? – Thank @rrrrachele for making the trip out to support me today, video my lifts, and cheer me on!? – And thank you to all the peeps on Instagram who reached out to offer your support!? – Now for ? and ?!!! – #transgenderwoman#sharetheplatform#transrightsarehumanrights#lgbtq#bemoreawesome#upliftandliftheavy#morefemalestrength#richmondbalance#liftlunchlearnrva#squat#bench#deadlift

Objavu dijeli Mary Gregory (@75marylifts)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova pobjeda protiv biološki rođenih žena nije prošla bez kritika.

Bivša britanska olimpijska plivačica Sharron Davies, koja je osvojila srebrnu medalju na Ljetnim olimpijskim igrama 1980., kritizirala je Gregoryjevo jednostrano viđenje rekavši da Gregory ima “muško tijelo s muškom fiziologijom” i da “žena sa ženskom fiziologijom ne može konkurirati. To je besmisleno, nepošteno. ”

Dobitnica zlatne medalje 2004. godine, Kelly Holmes, ponovila je kritiku da je Gregoryjeva pobjeda bila “krvava šala”.

Holmes je u ponedjeljak tweetala: “To je krvava šala i sve ide k tome da biološke žene bojkotiraju određene događaje. Imajte trans kategoriju ako je potrebno, još bolje trans igre. Inače, počinjem se brinuti za reakciju i zlostavljanje koje će trans zajednica dobiti od gledatelja. To će se dogoditi!”

Ali Gregory će se nastaviti natjecati protiv bioloških žena.

Beth Stelzer, osnivačica Save Women’s Sports (Spasite ženski sport), također je kritizirala događaj zbog toga što je Gregoryju dopustio da se natječe protiv natjecateljica biološki žena.

“Omogućiti muškarcima koji se identificiraju kao žene (transrodne žene) da se natječu s njihovim identitetom demoralizira žene. To nije pošteno na fizičkoj i emocionalnoj razini. Dopuštanje muškarcima da se natječu u ženskom sportu bit će kraj ženskog sporta ”, odgovorila je Stelzer u e-mailu Breitbart Newsu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.