Zimske olimpijske igre: Amerikanac Wise obranio zlato iz Sočija

Foto: fah

Američki skijaš slobodnim načinom David Wise u četvrtak je na Igrama u Pjongčangu obranio naslov olimpijskog pobjednika u disciplini halfpipe, u kojoj je do posljednje, treće vožnje bio daleko od odličja, ali je besprijekornom izvedbom zaradio 97,20 bodova i prestigao do tada vodećeg sunarodnjaka Alexa Ferreiru (96,40) koji se morao zadovoljiti srebrnom medaljom, iako je u svakoj od tri finalne vožnje dobio više od 90 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bronca je pripala 16-godišnjem Novozelanđaninu Nicu Porteousu (94,80) koji se tako pridružio svojoj sunarodnjakinji i vršnjakinji Zoi Sadowski-Synnott, koja je nešto ranije osvojila 3. mjesto među snowboardericama u disciplini akrobatskih skokova.

Skijanje slobodnim načinom (m), halfpipe
1. David Wise (SAD) 97,20 bodova
2. Alex Ferreira (SAD) 96,40
3. Nico Porteous (NZL) 94,80
4. Beau-James Wells (NZL) 91,60
5. Noah Bowman (Kan) 89,40

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.