Zimske olimpijske igre: Ekipno zlato u brzom klizanju Japankama i Norvežanima

Foto: fah

Japanke su u srijedu osvojile ekipno zlato u brzom klizanju na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, dok je zlato u muškoj konkurenciji pripalo Norvežanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Japanke (Miho Takagi, Ayaka Kikuchi,Ayano Sato, Nana Takagi) su do zlata stigle s olimpijskim rekordom 2:53.89 i 2,41 sekundu prednosti ispred braniteljica naslova Nizozemske (Marrit Leenstra,Lotte van Beek, Ireen Wüst, Antoinette de Jong). Broncu su u ženskoj konkurenciji osvojile Amerikanke Heather Bergsma, Brittany Bowe, Carlijn Schoutens, Mia Manganello) koje su bile 55 stotinki brže od reprezentacije Kanade.

Za Japanke je to treća zlatna medalja na ovim Igrama.

Norvežani (Havard Bokko/Simen Spieler Nilsen/Sverre Lunde Pedersen) su prvi put u brzom klizanju osvojili zlato s vremenom 3:37.31, dok je srebro pripalo Južnoj Koreji (Lee Seung-Hoon/Chung Jae-Won/Kim Min-Seok). Nizozemci (Patrick Roest/Sven Kramer/Jan Blokhuijsen ), koji su u Sočiju prije četiri godine osvojili zlato, sada su se borili za broncu protiv Novozelanđana od kojih su na kraju bili brži 4,86 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je 13. zlatna medalja za Norvežane u Pjongčangu.

Brzo klizanje, ekipno, žene:
1. Japan (Miho Takagi, Ayaka Kikuchi,Ayano Sato, Nana Takagi) 2:53,89
2. Nizozemska (Marrit Leenstra,Lotte van Beek, Ireen Wüst, Antoinette de Jong) 2:55,48
3. SAD (Heather Bergsma, Brittany Bowe, Carlijn Schoutens, Mia Manganello) 2:59,27

Brzo klizanje, ekipno, muški:
1. Norveška (Havard Bokko/Simen Spieler Nilsen/Sverre Lunde Pedersen) 3:37.32
2. Južna Koreja (Lee Seung-Hoon/Chung Jae-Won/Kim Min-Seok) 3:38.52
3. Nizozemska (Patrick Roest/Sven Kramer/Jan Blokhuijsen) 3:38.40

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.