Zimske olimpijske igre: Silić i Nikpalj posljednji u bobu dvosjedu

Foto: fah

Hrvatski bob dvojsed s pilotom Draženom Silićem i kočničarom Benediktom Nikpaljom zauzeo je posljednje, 30. mjesto na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, nakon tri održane vožnje za najbržim Kanađanima Justinom Krippsom i Alexanderom Kopaczom zaostalisu 5.08 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naša je posada u sve tri vožnje ostvarila najslabije vrijeme, a u jedinom nastupu u ponedjeljak bila je za 2.03 sekunde sporija od Nijemaca Francesca Friedricha i Thorstena Margisa.

Silić i Nikpalj na kraju su svog nastupa za pretposljednjim Kinezima Jianom Jinom i Hao Shiom zaostali 1.69 sekundi.

Bio je ovo prvi nastup hrvatskog boba dvosjeda na ZOI, a Silića i Nikpalja u subotu i nedjelju očekuje i nastup u bobu četvrerosjedu u kojem će im se pridružiti Mate Mezulić i Antonio Zelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon tri vožnje vodeći Kripps i Kopacz imaju samo šest stotinki bolje vrijeme od drugih Nijemaca Friedricha i Margisa, odnosno devet stotinki od trećeplasiranih, također Nijemaca Johannesa Lochnera i Christophera Webera.

Odlučujuća, četvrta vožnja nakon koje će biti poznati nositelji medalja na programu je od 14 sati. U četvrtoj vožnji nastupit će 20 najbržih posada iz prve tri utrke.

REZULTATI:
1. Kanada (J. Kripps/A. Kopacz) 2:27.58
2. Njemačka (F. Friedrich/T. Margis) 2:27.64
3. Njemačka (J. Lochner/C. Weber) 2:27.67
4. Latvija (O. Melbardis/J. Strenga) 2:27.70
5. Njemačka (N. Walther/C. Poser) 2:27.71
———————————————-
27. Brazil (E. Bindilatti/E. Martins) 2:30.71
28. Rusija (M. Andrianov/J. Selihov) 2:30.83
29. Kina (Jin J/Shi H) 2:30.97
30. HRVATSKA (D. SILIĆ/B. NIKPALJ) 2:32.66

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.