Zimske olimpijske igre: Virtue i Moir do novog zlata sa svjetskim rekordom

Foto: fah

Kanađani Tessa Virtue i Scott Moir osvojili su naslov olimpijskih pobjednika u plesnim parovima u umjetničkom klizanju na ZOI u Pjongčangu, oni su u zanimljivom finalu skupili ukupno 0.79 bodova više od srebrnih Francuza Gabrielle Papadakis i Guillaumea Cizerona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultat Virtue i Moira od 206.07 bodova novi je svjetski rekord po ukupnom zbroju bodova kod plesnih parova, no samo on im je garantirao pobjedu, jer su i Papadakis i Cizeron briljirali u Pjongčangu sa 205.28 bodova, što je također bolji rezultat od dosadašnjeg svjetskog rekorda.

Kanadski par je u kratkom programu u ponedjeljak postavio novi najbolji rezultat u povijesti sa su 83.67 bodova, da bi za svoju izvedbu u slobodnom programu dobili 122.40 bodova što je također njihov najbolji rezultat u karijeri. No, Papadakis i Cizeron sa 81.93 bodova u kratkom programu nisu mnogo zaostali za Virtue i Moirom, da bi za svoju izvedbu u slobodnom programu dobili odličnih 123.35 bodova i tako postavili novi svjetski rekord u tom dijelu natjecanja.

Za Virtue i Moira ovo je peto olimpijsko odličje u karijeri, treće zlatno. Imaju zlato iz plesnih parova iz Vancouvera prije osam godina te srebro iz Sočija otprije četiri godine u ovoj konkurenciji. Usto imaju i ekipno zlato iz Pjongčanga te ekipno srebro iz Sočija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Papadakis i Cizerona ovo je prvo olimpijsko odličje u karijeri.

Broncu su osvojili američki sestra i brat Maia i Alex Shibutani sa 192.59 bodova.

Time je pobjedničko postolje u Pjongčangu identično onome s prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Helsinkiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Još ne znamo što nas čeka u budućnosti, ali definitivno osjećamo kako se približavamo završetku karijera, ali znamo da smo ponosni na naš rezultat na ovim Igrama. Cilj nam je bio osvojiti dva zlata, ali bili smo suočeni sa stvarno jakom konkurencijom”, rekao je Moir.

REZULTATI:
1. Tessa Virtue/Scott Moir (Kan) 206.07
2. Gabriella Papadakis/Guillaume Cizeron (Fra) 205.28
3. Maia Shibutani/Alex Shibutani (SAD) 192.59
4. Madison Hubbell/Zachary Donohue (SAD) 187.69
5. Jekaterina Bobrova/Dmitrij Solovjev (Rus) 186.92
6. Anna Cappellini/Luca Lanotte (Ita) 184.91
7. Kaitlyn Weaver/Andrew Poje (Kan) 181.98
8. Piper Gilles/Paul Poirier (Kan) 176.91
9. Madison Chock/Evan Bates (SAD) 175.58
10. Charlene Guignard/Marco Fabbri (Ita) 173.47

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.