Zimske paraolimpijske igre: Dino Sokolović 17. na prvom treningu spusta

Foto: fah

Najbolji hrvatski paraolimpijac na ZPOI u južnokorejskom Pjongčangu, 29-godišnji alpski skijaš Dino Sokolović, imao je 17. vrijeme na prvom treningu spusta u konkurenciji sjedećih skijaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sokolović je stazu u olimpijskom skijaškom centru prošao za jednu minutu, 36 sekundi i 29 stotinki, što je bilo za 9.04 sekundi lošije vrijeme od najbržeg, 18-godišnjeg Norvežanina Jespera Pedersena (1:27.25). Od 28 sjedećih skijaša koji su startali, do cilja je došao 21 natjecatelj.

Sokolović u brzim disciplinama nije u krugu favorita za odličja, kao što je to slučaju u slalomu koji je na rasporedu 14. ožujka. Uz bolji nastup u superveleslalomu, Sokolović bi mogao biti konkurentan za visok plasman i u superkombinaciji, 13. ožujka.

U četvrtak će skijaši imati još jedan, drugi od tri predviđena spustaška treninga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zimske paraolimpijske igre u Pjongčangu službeno će biti otvorene u petak, 9. ožujka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.