Zinčenko: Stalno plačem, želim pokazati ostatku svijeta pravu istinu

Foto: snimka zaslona

Ukrajinski nogometaš i igrač Manchester Cityja Oleksandr Zinčenko u emotivnom razgovoru za BBC zahvalio je svijetu na podršci Ukrajini nakon ruske invazije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– U ponoć me žena probudila i plakala je. Bio sam šokiran, pokazala mi je snimke, fotografije iz Ukrajine, rekao je Zinčenko o trenutku kad je prvi put saznao da je Rusija napala Ukrajinu.

Deseti je dan ruske agresije na Ukrajinu, a Zinčenko sve veoma emotivno proživljava.

– Stalno plačem, već tjedan dana, i ne brojim dane. Čak i kad se odvezem iz trening centra, nije važno gdje, samo odjednom počnem plakati. Sve mi je u glavi. Zamisliš mjesto gdje si rođen, gdje si odrastao. A sad je to sravnjeno sa zemljom, kazao je Zinčenko u razgovoru s Garyjem Linekerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da nema ženu i kćer vratio bi se u Ukrajinu jer je tako rođen, ističe.

– Poznajem svoj narod i njegov mentalitet, svi ljudi misle jednako. Ponosan sam što sam Ukrajinac i bit ću do kraja života, rekao je Zinčenko koji je presretan zbog podrške koju je dobio od kluba, ali i od cijele Velike Britanije.

– Moja je misija pokazati ostatku svijeta pravu istinu, što se sad događa u Ukrajini. Razgovarao sam s mnogim ljudima koji su na našoj strani, kažu da je način kako nas ruske televizije pokazuju smiješan. Želim pokazati svijetu što se događa. U nekoliko gradova Ukrajine Rusi imaju lažne prosvjede, govore “želimo biti s Rusijom” i takve stvari, rekao je ukrajinski nogometaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da su ga razočarali i neugodno iznenadili poznati ruski nogometaši.

– Mogli su barem poslati poruku da se rat zaustavi. Znam da se boje. Ali čega? Neće ništa napraviti s njima. Mogu barem reći svoje mišljenje, a ne ignorirati ga, zaključio je Zinčenko, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.