Zinedine Zidane o nastavku nogometne sezone: ”Morate razmišljati pozitivno jer imamo sreću da se vraćamo na posao”

Foto: fah

I dok je Bundesliga već krenula i to vrlo uspješno, doduše bez nazočnosti gledatelja, nastavila sezonu privremeno prekinutu prije dva mjeseca zbog pandemije koronavirusa i ostale europske nogometne lige čekaju da se nogometna lopta vrati tamo gdje joj je i mjesto – na nogometne terene. Uskoro se očekuje i nastavak La Lige, iako je Španjolska donedavno bila jedno od najvećih svjetskih žarišta pandemije koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što o svemu kaže bivši francuski reprezentativac, trener Real Madrida, Zinedine Zidane? Trener ”Kraljevskog kluba” je, kao i mnogi drugi, zadovoljan skorašnjim nastavkom španjolskog prvenstva i povratkom nogometa na europske travnjake, ali je isto tako zadovoljan onim što je vidio na treninzima svoje momčadi šezdesetak dana nakon pauze prisilno izazvane pandemijom.

“Igrači su vrlo dobro radili kod kuće, a pri povratku se vidjelo da su u formi”, rekao je francuski nogometni stručnjak. Podsjetimo, španjolsko prvenstvo prekinuto je sredinom ožujka, dakle, prije nešto malo više od dva mjeseca, klubovi su napokon dobili dozvolu da od 18. svibnja mogu krenuti s treninzima u grupama od po deset igrača.

“Ovaj je tjedan bio vrlo dobar jer možemo više raditi. U malim skupinama, ali možemo trenirati više taktički, fizički, tehnički. Momčad ovog tjedna izgleda bolje, a idućih dana bit ćemo još bolji”, poručio je Zidane za Realmadrid TV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u trenutku prekida Real je za Barcelonom, koja brani titulu, zaostajao dva boda, no, mnogi smatraju kako ”Kraljevski klub” ima povoljniji raspored do kraja prvenstva, a do kraja prvenstva ima još 11 kola. Dakle, nije malo i Real to, predvođen Modrićem, može stići.

“Sretan sam što sam ponovno sa svojim igračima, to je najvažnija stvar nakon skoro 60 dana”, poručio je francuski trener uz dodatak:

“Igrači žele igrati, fokusirani su na ono što nas čeka. Ostalo je još 11 utakmica i pripremit ćemo se da završimo sezonu. Morate razmišljati pozitivno jer imamo sreću da se vraćamo na posao.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.