Navijači Liverpoola jedva čekaju nastavak sezone i prvi naslov poslije 30 godina, a Klopp poručio: ”Ne morate trenirati ako se ne osjećate sigurno”

Foto: fah

Cijela Europa priprema se za nastavak nogometne sezone privremeno prekinute pandemijom koronavirusa, u Njemačkoj je prošlog vikenda uspješno nastavljena poslije skoro dva mjeseca Bundesliga. Očekuje se nastavak nogometne sezone u Italiji, Španjolskoj, ali i u Engleskoj. S velikim nestrpljenjem nastavak nogometne sezone u Engleskoj čekaju navijači Liverpoola s obzirom kako je Liverpool na korak do naslova prvaka te države, prvi poslije tri desetljeća. Dakle, prvi još od 1990. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što o svemu, prije svega nastavku sezone poslije pandemije, kaže njemački stručnjak na klupi Liverpoola, Jurgen Klopp?

“Rekao sam igračima prije treninga. Ovdje ste slobodnom voljom. U slučaju da se ne osjećate sigurno, ne morate biti ovdje. Nema ograničenja, nema kazne, ništa. Dakle, to je njihova vlastita odluka i mi ćemo to poštovati 100 posto”, rekao je njemački stručnjak poslije prvog treninga vodeće momčadi Premiershipa nakon više od devet tjedana za Sky Sports.

Podsjetimo, kao i u većini europskih zemalja englesko prvenstvo je prekinuto sredinom ožujka, točnije 13. ožujka, zbog pandemije koronavirusa, nije poznato u ovom trenutku kad će se Premiership nastaviti, no, postoji realna šansa da do nastavka ipak dođe. Klubovi zasad mogu trenirati u malim skupinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dečki su u redu. Nikada ne bismo nikoga doveli u opasnost da radi ono što želimo. Da, volimo nogomet i da, to je naš posao, ali to nije važnije od naših života ili života drugih ljudi,” poručio je Klopp.

Podsjetimo, klubovi u Engleskoj su počeli u utorak s prvom fazom povratka treninzima. Igračima je, kako smo već spomenuli, dozvoljen rad u manjim grupama s najviše pet članova. Nitko od igrača ne smije trenirati duže od 75 minuta. Igrači se tijekom treninga moraju pridržavati i drugih mjera, kao što je držanje socijalne distance. Idući tjedan bi trebalo biti poznato kada će biti dozvoljeni kontakt treninzi, a tek onda se može govoriti o nastavku nogometne sezone u Engleskoj.

Do kraja engleskog prvenstva preostale su još 92 utakmice, Liverpool, kao što smo rekli, vodi sa čak 25 bodova više od drugoplasiranog Manchester Cityja, koji je ujedno i aktualni engleski prvak.  Za definitivno osiguranje naslova Liverpoolu trebaju još dvije pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.