Zlatko Dalić nakon pobjede protiv Gruzije, ozljeda Vlašića i Juranovića: ”Možda je trebalo biti malo više gledatelja na utakmici, što je tu je”

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija u posljednjoj utakmici ove, uspješne, 2019. godine, u prijateljskom susretu u Puli, svladala je Gruziju 2:1 . I to nakon preokreta, autogolom gostujućeg kapetana Gurama Kašije te golom Ivana Perišića. Ovo je bila šesta pobjeda Vatrenih ove godine, uz dva poraza i dva remija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, kako smo već pisali, ozlijedio se u 79. minuti sjajni Nikola Vlašić, jedan od najboljih hrvatskih igrača u finišu kvalifikacija za Europsko prvenstvo, nakon ozljede Vlašić je, uz bolnu grimasu na licu, morao napustiti travnjak. Da stvar bude gora nešto kasnije ozlijedio se i Josip Juranović, i on je morao izaći iz igre.  Između ostaloga užasna je to vijest i za Hajduk uoči velikog derbija protiv Dinama.

Izbornik Zlatko Dalić nakon utakmice bio je zadovoljan igrom te pobjedom, ali i zabrinut zbog ozljeda Josipa i Nikole. Dalić je izrazio nadu da se ne radi o težim ozljedama, no, isto tako nije bio zadovoljan ni posjetom na utakmici. Naime, na stadionu u Puli bilo je tek 5000 gledatelja, a stadion može primiti skoro dvostruko više.

“Lijepo je završilo s pobjedom. Igrali smo dosta dobro, dali smo šansu svim igračima, žao mi je zbog dvije ozljede, nadam se da će sve biti u redu. Lijepa atmosfera, možda je trebalo biti malo više ljudi na utakmici no što je tu je. Vlašić je dobio udarac u nogu, nije izgleda ništa opasno. Juranović ima malu bol u mišiću. To je tako, teren je klizav i nema puno kontrole”, poručio je poslije utakmice Dalić te je prokomentirao činjenicu da su Ante Rebić i Ivan Perišić odigrali svih 90 minuta, Perišć je čak zabio i gol te bio možda i najbolji igrač utakmice.  Obojicu igrača Dalić je ostavio cijelu utakmicu na terenu jer im nedostaje utakmica u svojim klubovima, poglavito Rebiću u Milanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zbog toga smo stavili njih dvojicu da igraju 90 minuta. Rebić je pokazao svoju snagu kao i Perišić. Htjeli smo da igraju što više jer im treba.”

Kako bi izbornik Dalić ocijenio reprezentativnu 2019. godinu, a s obzirom da su se Vatreni ipak plasirali na Euro 2020.?

“Napravili smo svoj cilj, plasirali se na EP i sada kreću pripreme za što nas čeka na ljeto. Sada nas nema par mjeseci, mislim da moramo biti jako zadovoljni, svi se trude, svi žele biti unutra. Danas je bilo puno htijenja.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Europsko prvenstvo izbornik nema pretjeranih želja, ždrijeb je 30. studenog u Bukureštu?

“Nemam želja, mi ako hoćemo nešto napraviti moramo pobjeđivati, nema kalkuliranja, tko god da dođe, mi moramo pobijediti.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.