Zlatko Dalić objavio popis za Slovačku: Vraća se Ćaleta-Car

Foto: fah

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić objavio je popis s 24 kandidata za predstojeće utakmice protiv Slovačke i Gruzije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetske doprvake čeka posljednji i ujedno odlučujući susret Europskih kvalifikacija za EURO 2020. – u subotu 16. studenoga Vatreni u Rijeci dočekuju Slovačku i traže barem bod koji bi im osigurao plasman na jedanaesto veliko natjecanje u povijesti.

Tri dana kasnije, Vatreni će u prijateljskom susretu u Puli ugostiti reprezentaciju Gruzije.

Hrvatska je u rujnu slavila u Slovačkoj s 4:0, a posljednju utakmicu u kvalifikacijama dočekuje kao prvoplasirana momčad u skupini. Reprezentacija će se okupiti 11. studenoga u Zagrebu, gdje će iste večeri održati humanitarnu večeru za Zakladu Vatreno srce, a od 12. studenoga boravit će u Opatiji te će se na stadionu HNK Rijeka pripremati za utakmicu sa Slovačkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Dalićevom popisu nema Domagoja Vide i Dejana Lovrena koji zbog žutih kartona ne mogu konkurirati za utakmicu sa Slovačkom. Na popisu igrača su i četiri pretpoziva – Rogu, Bradariću, Leovcu i Juranoviću – koje će izbornik aktivirati ako se ukaže potreba uoči prve ili druge utakmice.

“Čeka nas velika utakmica u Rijeci i potpuno vjerujem ovim igračima da će na pravi način odgovoriti takvom izazovu. Neće nas zavarati utakmica u Trnavi, Slovaci su jako dobra momčad i mogu biti itekako opasan protivnik, ali Hrvatska ima veću kvalitetu, ima iskustvo i ogromnu ambiciju da još jednom razveseli narod kao u Rusiji. Uz potporu punog stadiona, ne sumnjam u pozitivan i uspješan završetak kvalifikacija”, poručio je izbornik Zlatko Dalić.

Popis igrača za utakmice sa Slovačkom i Gruzijom:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratari: Lovre Kalinić (Aston Villa), Dominik Livaković (Dinamo), Simon Sluga (Luton Town)

Braniči: Tin Jedvaj (Augsburg), Matej Mitrović (Club Brugge), Borna Barišić (Glasgow Rangers), Karlo Bartolec (Kobenhavn), Duje Ćaleta-Car (Marseille), Mile Škorić (Osijek), Dario Melnjak (Rizespor), Dino Perić (Dinamo)

Vezni igrači: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Mateo Kovačić (Chelsea), Marcelo Brozović (Inter), Milan Badelj (Fiorentina), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (CSKA Moskva)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napadači: Ivan Perišić (Bayern), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Ante Rebić (Milan), Josip Brekalo (Wolfsburg), Bruno Petković (Dinamo), Mislav Oršić (Dinamo)

Pretpozivi: Marko Rog (Cagliari), Filip Bradarić (Hajduk), Marin Leovac (Dinamo), Josip Juranović (Hajduk)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.