Zlatko Dalić otvoreno: Ne razumijem pozive na bojkot – reprezentacija nije alat za borbu oko HNS-a

Foto: fah

Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, ne krije se iza toga da je kratko s reprezentacijom, pa eto nije mogao ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bilo je tu rizika, ali o tome nisam razmišljao. Apsolutno sam vjerovao u sebe. Držim da je ključni trenutak bio moj dolazak na aerodrom Pleso, tamo su bili brojni novinari, svi su pitali što ću uraditi, moje odgovore slušali su i drugi, iz vodstva HNS-a, možda i igrači. Nisam nastupio mlako, nisam djelovao negativno, bio sam uvjeren da ova reprezentacija može do pobjede i nastavka borbe za Rusiju”, rekao je Dalić za Sportske novosti.

Otvorilo se i pitanje o Draženu Ladiću kao suradniku.

“Evo, to se pitanje postavilo kao da je najvažnije u državi. A to nije ničiji problem nego samo moj. Nisam htio inzistirati na tom pitanju. Osobno Ladiću mnogo dugujem, zajedno smo radili pet godina u mladoj reprezentaciji. Dražen i ja imamo iste poglede na nogomet, to je meni bitno”, ističe Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Dalić nije želio ulaziti u pitanja oko kandidatura za predsjednika HNS-a, no smeta mu bojkot reprezentacije.

“To ni uz najbolju volju ne mogu razumjeti. Svjestan sam situacije, ali reprezentacija nije alat za borbu oko HNS-a. Događa se da sva ta nadmudrivanja utječu na raspoloženje igrača. Oni dolaze iz klubove gdje je sve sređeno, a kod nas se nastoji nabiti neka negativa. Sretan sam bio zbog pobjede nad Grčkom, na tih 4-1, ali vjerujte jednako zadovoljan zbog ambijenta, zbog tridesetak tisuća naših navijača. Bodrili su nas, nije bilo ni najmanjeg incidenta”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.