U prijateljskim odnosima s Torcidom: Bugarski navijači odali počast generalu Praljku; ‘Domoljub, a ne zločinac’

Foto: Snimka zaslona

Nakon hrvatskih navijača, od Torcide, BBB-a do Kohorte i Armade, koji su odali počast generalu Slobodanu Praljku te su protestirali zbog nepravedne presude hrvatskoj šestorici u Haagu, reagirali su i strani navijači. Primjerice navijači bugarskog nogometnog kluba Botev Plovdiva zvani Bultrasi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, oni su istaknuli transparent za generala Slobodana Praljka uz poruku na engleskom “No criminal, just a patriot”, dodali su i uvredljivu poruku prema sudu u Haagu. Radi se o o navijačkoj skupini koja je u prijateljskim odnosima s Torcidom, piše portal plovdivderby.com.

Botev Plovdiv je klub koji dolazi iz drugog po veličini bugarskog grada, radi se o jednom od tri najpopularnija kluba u Bugarskoj. Ime su dobili po bugarskom nacionalnom junaku, pjesniku i revolucionaru Hristi Botevu, koji je samo sa 26 godina završio svoj život u buni protiv Turaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.