Zlatko Dalić uoči nastavka Lige nacija, ponosan na Modrića, a o Kaliniću kaže: ‘Morao sam ga isključiti, to je bila samo moja odluka’

Foto: fah

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić uoči važnih utakmica u nastavku Lige nacija protiv Španjolske na Maksimiru te Engleske na Wembleyju dao je intervju za arapsku verziju Goala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik Vatrenih pričao je o uspjehu Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, Luki Modriću, Ivanu Rakitiću, ali i činjenici da je bio, kako kaže, prisiljen izbaciti Nikolu Kalinića na SP-u…

Je li Dalić očekivao Vatrene u finalu SP-a?

“To je nešto što smo sanjali, kao i većina sudionika. Vjerovali smo u momčad, u našu kvalitetu. Znali smo da imamo iskusne igrače u najvećim klubovima i da su sposobni dobiti bilo koju momčad na SP-u. No vrlo je teško osvojiti medalju na takvom turniru jer imate 10 momčadi koje mogu dobiti svakoga. Morate biti u top formi, zdravi, imati dobro ozračje u momčadi i ponešto sreće usput”, kazao je Zlatko Dalić nakon što se ponovno prisjetio najvećeg uspjeha hrvatskog nogometa u povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Nikoli Kaliniću, koji je iz reprezentacije udaljen nakon pobjede Vatrenih 2:0 protiv Nigerije, a uoči druge utakmice grupne faze SP-a protiv Argentine?

“Ne volim pričati o prošlosti. Bila je to odluka koju sam osjećao da moram donijeti i nije bila laka situacija ni za igrače, ni za Nikolu ni za mene, ali tako je kako je.”

Je li odluka o isključenju Kalinića bila njegova samostalna odluka ili ipak i odluka HNS-a?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Moja je to odluka. Izbornik je taj koji donosi takve odluke, nitko drugi.”

Kako je Dalić zaustavio Lionela Messija na utakmici Hrvatska – Argentina 3:0 ? Messi se zapravo na spomenutoj utakmici nije ni vidio.

“Za mene je on najbolji na svijetu, ali njemu je teže igrati za Argentinu nego Barcelonu i pokušali smo iskoristiti ono što smo smatrali malim slabostima u argentinskoj momčadi. Ključ je bio da budemo disciplinirani i da slijedimo naš taktički plan, a to su igrači i napravili. Pokušali smo spriječiti da lopta uopće dođe do Messija i zaustaviti ga brzo u prostorima gdje voli primiti loptu. A koliko god bio dobar, nogomet je ipak momčadski sport. A Hrvatska je jednostavno bila bolja u toj utakmici od Argentine.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentar nagrade za najboljeg igrača svijeta kapetana hrvatske reprezentacije Luke Modrića?

“Vrlo sam ponosan na njega. Zaslužio je sve te nagrade u 2018. jer nitko nije postigao i napravio više od njega. Ne vidim tko je bio bolji od njega.”

Griezmann ili Modrić u borbi za Zlatnu loptu. Hoće li ipak Francuz na kraju trijumfirati?

“Ne, vjerujem da će Luka uzeti i Ballon d’Or. Novinari su uvijek birali vrlo mudro i ne sumnjam da će prepoznati da je Luka imao najbolju godinu. Iako je Francuska osvojila SP, Griezmann nije bio toliko dominantan u momčadi. Iako bi France Football vjerojatno volio da Francuz uzme nagradu, uzdam se u objektivnost novinara koji glasuju.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I na kraju poruka Ivanu Rakitiću, koji u posljednje vrijeme u dresu Barce igra u sjajnoj formi te daje i golove.

“Dokazana klasa u veznoj liniji, sretan sam što je nogomet karijere odigrao za reprezentaciju u Rusiji. Uz Modrića je bio ključan u vezi i pomagao nam da uspostavimo dominaciju u svakoj utakmici. To što je godinama prvotimac u Barceloni govori dovoljno. Veliki je vođa, poštuju ga u svlačionici i sretan sam što će nastaviti igrati za Hrvatsku i nakon SP-a.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.