Zlatko Dalić uoči presudnih utakmica: ‘Ja sam Hrvat, čast mi je biti hrvatski izbornik, a reprezentaciju bih vodio iz domoljublja, ništa mi ne treba…’

Foto: fah

Novi hrvatski izbornik, Zlatko Dalić, s reprezentacijom je napravio podvig u Kijevu, Vatreni su svladali Ukrajinu 2:0 te čekaju ždrijeb u utorak i dodatne kvalifikacije u studenom. Ako je Hrvatska prava, tvrdi Dalić, Hrvatskoj može doći bilo tko, sasvim svejedno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Cijenim i respektiram svakoga, ali ako je Hrvatska prava, ako je ono što mora biti, kvalitetna, moćna momčad, onda je svejedno, Jer mi nismo pokazivali kvalitetu koju smo imali u prvom poluvremenu u Kijevu, ali smo je pokazali drugo poluvrijeme. U takvom izdanju, sve je na nama, nije na protivniku”, najavio je Dalić dvije za hrvatski nogomet presudne utakmice.

Izbornik je za Sportske novosti otkrio nekoliko pojedinosti vezanih uz reprezentaciju i ključnih tridesetak sati koji su donijeli trijumf Vatrenima u Kijevu. Naime, nije, kako su ga neki mediji ”pogrešno interpretirali”, rekao da je Ivana Rakitića trebalo nagovarati da igra za Hrvatsku, upravo suprotno.

”U medijima me se krivo prenijelo. Ja nisam nagovarao Ivana Rakitića da igra tu poziciju koju je igrao u Kijevu! Niti jednog trenutka. S njime sam najduže razgovarao, što bi bilo najbolje. Gdje je najbolje da igra kako bi bio najbolji. Dogovorili smo se da igra ono što je igrao. Još nešto jako važno. Rakitića ne treba nagovarati da igra za hrvatsku reprezentaciju! Na bilo kojoj poziciji”, objasnio je novi izbornik, koji će gotovo sigurno voditi Vatrene u dodatnim kvalifikacijama, iako to još uvijek nije službeno potvrđeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić je odgovorio i na pitanje zašto se prihvatio ove nezahvalne dužnosti, odnosno, koje su ga okolnosti dovele na izborničku poziciju.

Svakom treneru je čast biti izbornik Hrvatske! A pogotovo golica Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Preuzeo sam najveći mogući rizik. Najveći rizik u državi je bio preuzeti hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Svi su je otpisali. Da sam izgubio u Kijevu, ja bih bio gotov! Stisnuo sam muda i krenuo, da, baš tako. Nisam se izvlačio. Znate li uopće da ja nisam ništa pitao, niti što, niti koliko… Niti mi išta treba. Ne treba meni baš ništa. Svoj sam život riješio u Aziji. Ne trebaju meni niti kamioni, niti avioni, baš mi ništa ne treba. Osigurao sam svoju obitelj za cijeli život. Ja sam Hrvat, svoju reprezentaciju bih vodio iz ljubavi, domoljublja…

Na pitanje je li predsjednik HNS-a Davor Šuker razgovarao s njim, kao i netko iz Izvršnog odbora o nastavku suradnje, Dalić je bio kratak te je samo rekao kako to njih treba pitati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ima li Hrvatska, ako izbori plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, šanse na za veliki rezultat?

“Ti momci igraju u najvećim svjetskim klubovima, a ima tu još nekoliko igrača koji trebaju ozdraviti, koji se trebaju oporaviti. Onda je to “to”… Naravno uz dobar rad. Ipak, treba postojati svestrana podrška. A ne da imamo ovakvu situaciju. Da, konkretno, jako me privlači Svjetsko prvenstvo s Hrvatskom…”, poručio je novi izbornik hrvatske nogometne reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.