Zlatko Dalić već odabrao 11 Vatrenih za prvu utakmicu Svjetskog prvenstva?

Foto: Twitter

Kako smo već pisali hrvatska nogometna reprezentacija pod vodstvom izbornika Zlatka Dalića odradila je još jedan taktički trening, ”protivnika” na treningu imali su u formaciji 5-3-2, kakvu je preferirao i davne 1998. Miroslav Ćiro Blažević.  Naime, pretpostavka je da će takvu formaciju Vatrenima suprotstaviti Nigerija, koju Hrvatska, svi se slažu, s obzirom na kvalitetu mora pobijediti. S tri boda nakon prvog kola put prema osmini finala bio bi puno lakši.

Je li to znak da Dalić već ima udarih 11 za Nigeriju?  Naravno, osim Dejana Lovrena koji bi se treninzima Vatrenih trebao pridružiti već u četvrtak budući da je zbog predostrožnosti  izostao s treninga, Hrvatska je trenirala punim tempom, kompletna.  Lovren će protiv Nigerije sasvim sigurno igrati, ukoliko se, ne daj Bože, ne dogodi nešto nepredviđeno.

Podsjetimo, Vatreni se nisu tako često susretali s ekipama koji igraju u formaciji 5-3-2, kakvu je izbornik Nigerije postavio na prijateljskoj utakmici protiv Češke. Nije pomoglo, Nigerija je izgubila i od Češke.  Inače, u kampu Vatrenih pojavio se i bivši hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević, skaut afričke momčadi, koju mnogi smatraju slabijom od jednog Senegala, koji je nedavno u Osijeku izgubio od Hrvatske.

Posve je izvjesno da će od prve minute protiv Nigerije u napadu Vatrenih zaigrati Andrej Kramarić, a kako se već zna gotovo osam sigurnih, uz ”Kramu”, realno je očekivati da je sastav već poznat.  No, Dalić će u Roščinu, gdje vladaju idealni uvjeti kako za rad tako i glede vremena, odraditi završnu ”glazuru” kako bi mu momčad bila sposobna pobjednički reagirati u prvoj utakmici Mundijala.  Dalić je pokušao na treninzima još jednom uvježbati prekide s obzirom da se dosta treniralo kornere. Poglavito kako zabiti gol iz kornera, za što bi trebao biti stručnjak Mario Mandžukić, pod uvjetom da će on doista i krenuti od prve minute protiv Nigerijaca.  Ako će naprijed igrati Rebić, Kramarić i Perišić, hoće li igrati i Mandžukić? I gdje?

Pretpostavimo:

Subašić, Vrsaljko, Strinić, Lovren, Ćorluka, Badelj, Rakitić, Modrić, Perišić, Rebić, Kramarić…

Nema Domagoja Vide i nema Mandžukića?

Izvor: narod.hr