Zlatko Kranjčar nastavlja u Dinamu gdje je Zoran Mamić stao

Foto: fah

Nogometni klub Dinamo predstavio je u petak svog novog trenera Zlatka Cicu Kranjčara, koji se nakon 18 godina vraća na mjesto prvog trenera “plavih”, i koji je na klupi naslijedio dosadašnjeg trenera i sportskog direktora Zorana Mamića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Počašćen sam pozivom iz Dinama kojeg, iskreno, nisam očekivao jer nas je sve iznenadio ovako nagli odlazak Zorana Mamića. Nadam se da ću nastaviti ondje gdje je Zoran stao, a ciljevi kluba su uvijek isti. Pokušati obraniti dvostruku krunu u domaćem prvenstvu i ostati što duže u Europi”, kazao u petak na prvom susretu s novinarima Zlatko Kranjčar.

Kranjčar, kojemu je ovo treći povratak na klupu Dinama, istinska je legenda kluba za koji je za Dinamo odigrao 307 utakmica i postigao 125 golova, a kao trener osvojio dva prvenstva i dva Kupa.

Zoran Mamić zahvalio je svim članovima kluba na čelu s predsjednikom Barišićem na pomoći koju su mu pružili kao igraču, treneru i šefu struke u najblistavijem dijelu klupske povijesti u kojoj je osvojeno 11 naslova prvaka sedam kupova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sreća je što na moje mjesto dolazi Zlatko, koji mi je bio trener s kojim sam na završetku igračke karijere osvojio prvenstvo i Kup. Teško mi je što odlazim iz kluba, ali su posljednji događaji koji su pogodili moju obitelj presudili u odluci da napustim klub i otiđem u Saudijsku Arabiju”, rekao je Zoran Mamić i izrazio uvjerenje da će se jednog dana ponovno vratiti u Dinamo.

Kranjčar je kazao da neće bitno mijenjati plan priprema za novu sezonu kojeg je napravio Zoran Mamić.

“Moji prvi suradnik bit će Marijan Vlak, a drugi Željko Sopić s tim što će Vlak obnašati i dužnost sportskog direktora. Nemam razloga mijenjati Zoranov plan priprema jer je premalo vremena do prve utakmice s Vardarom. Zoran je do sada kvalitetno radio, a mi moramo dodati nešto svoje”, zaključio je novi trener Dinama koji je kazao da za sada ne planira nikakva igračka pojačanja, ali da to ne znači da Dinamo neće uzeti neko provjereno igračko ime ukoliko se za to ukaže prigoda.
Kranjčar je kazao da svi igrači imaju ugovor s Dinamom te naglasio kako će reprezentativac Marko Pjaca sigurno za Dinamo igrati kvalifikacijske utakmice za Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.