Zoran Mamić o Olmovom transferu, utjecaju njegovog brata Zdravka na Dinamo…

Foto: snimka zaslona

Dinamo je ove zime prodao ponajboljeg igrača, a pred novinare je prvi put nakon dolaska na funkciju sportskog direktora ovoga ljeta stao Zoran Mamić. Mamić je otkrio kakva će biti raspodjela novca od transfera Olma, ali i jesu li DORH i USKOK istraživali transfer, piše dnevnik.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Veliku sezonu, odnosno polusezonu smo odigrali. Na našu žalost božica Fortuna se nije smilovala, ne znam kako bi to objasnio. Valjda je ono sa Šahtarom moralo biti, zato je i nogomet to što je”, rekao je Mamić.

Dani Olmo je, tvrdi Mamić, najveći Dinamov transfer u povijesti, zbog raznih bonusa i postotka od budućeg transfera. A novac ide samo na račun Dinama.

“USKOK? Sigurno da vrebaju i prate”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Fiksna svota od 18,5 milijuna eura plaća se odjednom na Dinamov račun, pa idu bonusi. Treći dio je 20 posto od idućeg transfera. Što se tiče cijelog transfera, on sjeda na račun Dinama, nije još, ali će sjesti i od toga će biti samo plaćena normalna menadžerska komisija njegovim agentima.”

Zoran Mamić je, podsjetimo, nepravomoćno osuđen na četiri godine i 11 mjeseci zbog malverzacija oko izvlačenja novca iz kluba.

Rekli ste i sami u kakvim ste konotacijama došli u Dinamo, je li danas veći pritisak raditi transfere? Je li istina da vas nadgleda DORH, USKOK konkretno oko Olmova transfera?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Pa teško mi je reći, sigurno da oni vrebaju i prate. To je njihovo pravo, to njih morate pitati. Ne bojimo se toga, radimo onako kako moramo raditi. Sva dokumentacija koja bi eventualno bila zatražena bit će im dostavljena.”

“Osim što smo braća, mi smo više od toga”

Brat Zdravko je, priznaje, redovito na liniji i prati sva događanja oko kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Ne trebam ja kriti, osim što smo braća, mi smo više od toga. Tako je od rođenja. Čuli smo se milijardu puta, analiziramo, kombiniramo.”

A Dinamo, nakon što mu je novo euro proljeće izmaknulo za dlaku ove sezone, iduće će imati iste ambicije.

”Želimo i dalje zadržati ekipu na okupu, sigurno je da ćemo je pojačati na ljeto. Napraviti još ZR konkurentniju ekipu i tražiti još bolji rezultat.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.