Zoran Mamić vratio se u Hrvatsku: “Morao sam vidjeti brata, puno stvari znam”

Zagreb, 07.03.2021 - Utakmica 24. kola Prve HNL Dinamo - Rijeka. Na fotografiji Zoran Mamic. . foto HINA/ Daniel Kasap/ dk

Poslije jučerašnje sudske rasprave u Osijeku, pravomoćno osuđen za izvlačenje novca iz Dinama, Zoran Mamić otišao je u Bosnu i Hercegovinu, zbog čega su slijedile spekulacije kako želi izbjeći služenje zatvorske kazne od 4 godine i 8 mjeseci u Hrvatskoj. Ipak, jutros se vratio u Hrvatsku, potvrdio je za HTV.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li točno da se jutros vratio u Hrvatsku i gdje se trenutno nalazi, novinaru HTV-a Petru Vlahovu rekao je u telefonskoj izjavi da upravo prolazi kroz Dalmaciju.

– Vratio sam se, jutros sam ušao, ne znam koliko je bilo sati točno, na granični prijelaz Bijača, najbliži granični prijelaz u Međugorju sam ušao u Hrvatsku, rekao je u telefonskom razgovoru za HTV.

Rekao je i da je jučer iskoristio priliku da nakon ročišta koje je otkazano u Osijeku direktno iz Osijeka ode vidjeti brata Zdravka, kojeg nije vidio, kaže, više od sedam mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Naravno da se mi čujemo na svakodnevnoj bazi, ali nismo se fizički vidjeli. Ne trebam ja pričati o bratskoj ljubavi, ali želio sam ga vidjeti, želio sam s njim popričati o aktualnoj situaciji. Mislim da je to jedino normalno i mislim da tu nema ništa čudno ili neprikladno, kazao je.

Na pitanje jesu li ga iznenadile pretpostavke da će napustiti Hrvatsku, izbjeći služenje kazne, rekao je:

– Ma dobro, to je klasično naše hrvatsko, uvijek se traže nekakve teorije zavjera ili ne znam čega. Ja sam rekao i stojim kod toga da se ne osjećam krivim, da kaznu prihvaćam, da kad se ispune svi uvjeti za izvršenje kazne, ja ću kaznu služiti. I naravno da ću se boriti, kao što bi se borio i svaki drugi čovjek svim mogućim pravnim sredstvima. Da ne nabrajam, od Ustavnog pa Međunarodnog suda, da pokušamo učiniti što je moguće. To je ljudski i to je jedino normalno. Ne mislim se predati i ne mislim vegetirati. To je jednostavno borba, i ako bude, i kada bude služenje kazne, bit će služenje kazne, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje hoće li ono biti u Hrvatskoj, odgovara da ne želi prejudicirati.

– Još je otvorena situacija s obzirom na sadašnje događaje. Svi vidimo što se događa. Ja puno stvari znam. Ne mogu govoriti o detaljima, ali puno stvari znam. Znam da je ovo što se piše u medijima od strane mog brata istinito. Hoće li to sada uroditi plodom za nas, ili neće, o tom potom. Vidjet ćemo, poručio je.

Božinović: Policija je postupila jedino kako je mogla

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića novinari su danas pitali je li mu logično da netko tko ima pravomoćnu presudu za kaznu zatvora može otići u BiH.

– Policija je u tom slučaju postupila jedino kako je mogla, a je li on mogao i trebao dobiti neku mjeru na sudu, to je treća grana vlasti pa izvolite njih pitati. Meni osobno nije logično, ali to nije stvar policije jer policija tu nije imala nikakvog osnova da postupi drugačije od onoga kako je postupila, a to je da odradi posao sukladno pravilnicima i drugim propisima koji reguliraju rad granične policije, rekao je Božinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.