ZPOI: Podijeljena prva odličja u alpskom skijanju i biatlonu

Foto: fah

Prvog dana natjecanja na XII. Zimskim paraolimpijskim igrama u južnokorejskom Pjongčangu podijeljena su odličja u spustu za skijašice i skijaše te u biatlonu na na 6 km za žene te na 7,5 km za muškarce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovakinja Henrieta Farkašova osvojila je zlato u spustu za slabovidne skijašice, srebrno odličje osvojila je Britanka Millie Knight, a broncu Blegijanka Eleonor Sana.

U konkurenciji skijašica u stojećem stavu paraolimpijskom pobjednicom postala je Francuskinja Marie Bochet, koja je slavila ispred Njemice Andree Rothfuss i Kanađanke Mollie Jepsen.

U konkurenciji sjedećih skijašica slavila je Njemica Anna Schaffelhuber. Srebrno odličje osvojila je Japanka Momoka Muraoka, a broncu Amerikanka Laurie Stephens.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod slabovidnih skijaša u spustu je najbrži bio Kanađanin Mac Marcoux. Srebro je osvojio Slovak Jakub Krako, a broncu Talijan Giacomo Bertagnolli.

Među skijašima u stojećem stavu najbrži je bio Švicarac Theo Gmur. Francuz Arthur Bauchet osvojio je srebrno odličje, a Austrijanac Markus Salcher bio je treći.

U konkurenciji sjedećih skijaša nastupio je najbolji hrvatski paraolimpijac Dino Sokolović i osvojio 17. mjesto. Naslovom paraolimpijskog pobjednika okitio se Amerikanac Andrew Kurka. Drugi je bio Japanac Taiki Morii, a treći Novozelanđanin Corey Peters.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod slabovidnih biatlonki na 6 km je najbrža bila Ruskinja Mihalina Lisova. Srebro je osvojila Ukrajinka Oksana Šiškova, a broncu Bjeloruskinja Sviatlana Sahanenka.

Kod biatlonki u stojećem stavu dvostruko slavlje za Ruskinje. Zlato je osvojila Jekaterina Rumjanceva, a srebro Ana Milenina. Brončano odličje zaradila je Ukrajinka Ljudmila Liašenko.

U konkurenciji sjedećih biatlonki također dvostruko slavlje, ali za američke reprezentativke. Paraolimpijskom pobjednicom postala je Kendall Gretsch, a srebro je osvojila Oksana Masters. Bjeloruskinja Lidzija Hrafejeva bila je brončana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bitalonci su se natjecali na 7.5 km, a u konkurenciji slabovidnih slavio je Ukrajinac Vitalij Lukjanenko. Bjelorus Jurij Holub osvojio je srebrno odličje, a u Ukrajinu ide i bronca zahvaljujući Anatoliju Kovalevskiju.

Francuz Benjamin Daviet bio je najbolji u konkurenciji biatlonaca u stojećoj konkurenciji. Kanađanin Mark Arendz imao je drugo vrijeme, a treći je bio Ukrajinac Ihor Reptjuh.

U sjedećoj konkurenciji zlato je osvojio Amerikanac Daniel Cnossen. Bjelorus Dzmitrij Loban osvojio je srebro, a Kanađanin Collin Cameron broncu.

Drugog dana natjecanja dijelit će se kompleti medalja u superveleslalomu za skijašice i skijaše te u nordijskom skijanju u sjedećoj konkurenciji, na 15 km kod muškaraca te na 12 km za žene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.