Zubčić nakon novog velikog uspjeha: ‘Izvukao sam maksimalno iz sebe’

epa08928109 Croatia's Filip Zubcic reacts in the finish area during the second run of the men's giant slalom race at the FIS Alpine Skiing World Cup in Adelboden, Switzerland, 09 January 2021. EPA/PETER SCHNEIDER

Hrvatski skijaš Filip Zubčić zauzeo je drugo mjesto na veleslalomu u Adelbodenu s 1.26 sekunde zaostatka za pobjednikom Francuzom Alexisom Pinturaultom. Treći je bio Švicarac Loic Meillard (+1.65).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Stvarno sam jako sretan, bila je prava borba u drugoj vožnji. Izvukao sam maksimalno iz sebe, radio sam i pogreške jer sam previše riskirao na nekim dijelovima. To je bila jedina prava odluka da završim na postolju, morao sam riskirati, kad sam ušao u cilj, bio sam iznenađen koliku sam prednost imao s obzirom na pogreške, rekao je Zubčić.

Veliku pauzu, od pola sata, prije prve vožnje imao je hrvatski skijaš zbog teškog pada Amerikanca Tommyja Forda.

– Mislim da je bilo 25 sekundi prije mog starta, a zatim su mi rekli “Stop”. Treba ostati tada hladne glave, probao sam se smiriti i ponovno hladne glave ući u utrku. Ja sam bio zadovoljan sa skijanjem, rekao je Zubčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispred Zubčić ponovno je bio samo sjajni Francuz Pinturault.

– Možda je sad na nivou iznad, kao nekad Hirscher, uvijek netko iskače. Možda ja uđem u takvu formu sljedeći mjesec. Važno je skupljati bodove, sve je moguće, idemo se boriti dalje, zaključio je Zubčić.

Dobri rezultati Filipa Zubčića čine velikim optimistom uoči nedjeljne utrke u Adelbodenu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Slalom je nova šansa. Dobra najava je bila na Sljemenu. Mislim da i sutra možete očekivati odlične rezultate od nas četvorice, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.