Zubčić: ‘Nije bilo onako kako sam si zamislio’

zubčić
Foto: snimka zaslona

Hrvatski skijaš Filip Zubčić zauzeo je šesto mjesto na veleslalomu u Kranjskoj Gori, a ispred njega bili su i najveći konkurenti za veleslalomski globus – Marco Odermatt koji je pobijedio te Alexis Pinturault koji je bio četvrti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Evo danas šesto mjesto u Kranjskoj Gori, možda i nije najbolji rezultat i nije bilo onako kako sam si ja zamislio. Što ja znam? Prvu rundu sam se okej skijao. Skijanje uopće nije bilo loše, jednostavno je takva bila postavka da sam trebao puno više puštati i puno više probati juriti na onom srednjem dijelu, što nisam baš uspio, javio se Zubčić iz Kranjske Gore.

Zubčić je drugu godinu zaredom osigurao treće mjesto među najboljim veleslalomašima svijeta, a teoretski još ima mogućnost osvojiti i Mali kristalni globus, jer za Odermattom zaostaje za 99 bodova, piše HRT.

– U drugom laufu sam probati dati još malo gasa, probati ići direktnije, to je bilo bolje na gornjem dijelu, srednji i donji dio sam se malo previše zabijao u vrata i tamo sam sve izgubio. Jednostavno, falilo je 27, 28 stotinki do drugog mjesta, to sam izgubio tu dolje, ali šta je tu je – idemo dalje, rekao je Zubčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SK veleslalom (9/10)
1. Marco Odermatt (Švi) 625 bodova
2. Alexis Pinturault (Fra) 600
3. FILIP ZUBČIĆ (HRV) 526
4. Loic Meillard (Švi) 393
5. Mathieu Faivre (Fra) 318

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.