Zubčić: Nisam zadovoljan, ali idemo optimistično dalje

zubčić
Peking, 16.02.2022 - Hrvatski skijaš Filip Zubcic tijekom prve vožnje slaloma na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu. foto HINA/ HOO/ Jaki Franja/ ds

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić osvojio je 18. mjesto u slalomu na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Drugu vožnju sam bolje odradio, imao sam i bolji osjećaj. To će biti bolje i na kameri. Za mene su gotove Olimpijske igre, ne baš najuspješnije. Međutim, ima još utrka do kraja sezone i idemo optimistično dalje, rekao je Zubčić nakon utrke za HRT.

Nakon desetog mjesta u veleslaloma i sada 18. ostaje dojam da Zubčić nije pokazao svoje najbolje skijanje na Igrama.

– Nisam zadovoljan, nije najbolje. Nisam bio ni u 15 danas pa neću dobiti ništa za startnu listu, možda bih bio u drugoj grupi u slalomu. Tako je, kako je. Dao sam sve od sebe, nisam se dobro snašao danas na ovoj stazi. Mislio sam da će biti puno bolje, rekao je Zubčić te dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Došao sam tu, super sam se osjećao. Dobro sam se skijao, treninzi su prošli dobro. Veleslalom je bio jako loš, pogotovo prva vožnja. Deseto mjesto ne zvuči loše, ali meni zvuči. Mislio sam da će slalom biti bolji, ali nije bio.

Sada se okreće novim izazovima u Svjetskom kupu.

– Još pet slaloma i tri veleslaloma do kraja sezone. Puno toga se još može napraviti, treba se sad odmoriti, trenirati i razvaliti do kraja sezone, zaključio je Zubčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ne mogu se žaliti. Druga vožnja nije bila optimalna, ali dao sam sve od sebe. Nije bila najbolja vožnja, ali dovoljna za 15. mjesto, to su bodovi i drago mi je, rekao je Samuel Kolega, danas najbolji Hrvat s 15. mjestom.

Matej Vidović doskijao je do 20. mjesta.

– Staza mi nije odgovarala, ali uvjeti su super, kao i organizacija. Jednostavno se nismo snašli. Slabija prva vožnja, bolja druga, ali nismo bili blizu onoga gdje bi htjeli biti, zaključio je Vidović, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.