Žuvela: Znamo kako se pripremiti za Italiju

Foto: fah

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobjedom je otvorila nastup na Olimpijskim igrama. Barakude su slavile protiv Crne Gore 11:8, a Marko Žuvela u emisiji “CROissant” komentirao je stanje u reprezentaciji nakon uspješnog otvaranja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Znali smo od početka da će biti teška utakmica i da nećemo riješiti utakmicu u prvoj četvrtini, jer Crna Gora je dobra ekipa i davala nam je glavobolje u posljednja dva sraza što smo imali s njima. I to u Dubrovniku pobijedili su nas na penale u grupi na Europskom prvenstvu, i u Fukoki osminu finala, znate, prošlo nesretno ljeto, gdje smo izgubili. Znali smo da imaju kvalitetu i da imaju tu neku agresivnost, ali opet smo znali u glavi da smo ipak ta bolja ekipa i samo smo se tako trebali postaviti od početka do kraja i to smo pokazali i nismo gubili glavu kad su se vratili u prvom poluvremenu i to je u trećoj četvrtini smo napravili tu razliku koju smo držali do kraja, rekao je Žuvela za HRT.

Govorio je o tome kako se snalaze u ulozi favorita.

– Pa dobro, među nekim favoritima sigurno jesmo, ali ne trebamo to tako gledati. Mi jesmo svjetski prvaci, ali ima tu sedam ekipa koja se svaka od tih sedam može popeti na postolje i uzeti medalju. Tako da treba biti miran u glavi, utakmicu po utakmicu i ovo zaboraviti i okrenuti se Talijanima jer to je ono što nas sljedeće očekuje. Ali isto tako i da smo danas izgubili ništa ne bi značilo jer olimpijski turnir drugi je format natjecanja, pet utakmica u grupi. Tako da, svaki bod je bitan, ali ne mora biti ključan, govori hrvatski vaterpolist.

Sljedeći protivnik Hrvatske je moćna Italija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Pobijedili su SAD 12-8, ali od početka do kraja, kao što sam vidio, su vodili. Znamo ih već niz godina. Igramo te bitne utakmice, evo ta zadnja koja je bila u finalu u Dohi. Znamo što igraju, znamo kako se pripremiti. Mislim da neće biti sigurno iznenađenja nekih koja nam mogu prirediti. Nadam se da ćemo ući u utakmicu kao danas, s više koncentracije, da nećemo gubiti glavu i nadamo se dobrom ishodu, rekao je Žuvela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.