Zverev kažnjen novčano i oduzimanjem bodova

zverev
epa09384811 Gold medalist Alexandar Zverev of Germany celebrates after winning the Men's Single gold medal match during the Tennis events of the Tokyo 2020 Olympic Games at the Ariake Coliseum in Tokyo, Japan, 01 August 2021. EPA/MAST IRHAM

Trećeg tenisača svijeta Nijemca Alexandera Zvereva, koji je izbačen s turnira u Acapulcu nakon što je reketom više puta udario u sudačku stolicu za vrijeme meča parova, ATP je kaznio sa 40.000 dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo predstavlja maksimalnu kaznu za svaki prekršaj, obrazložio je svoju odluku ATP”, dodajući da će se naknadna revizija provesti u skladu s pravilima Toura.

Zverev je u objavi na svom Instagram profilu je napisao da se privatno ispričao glavnom sucu Alessandru Germaniju nakon svog neprihvatljivog ispada.

Naime, nakon što su njega i Brazilca Marcela Mela u parovima porazili Britanac Lloyd Glasspool i Finac Harri Heliövaare sa 6-2, 4-6, 10-6, Zverev je tri puta udario u sudačku stolicu, sjeo i potom ustao kako bi uvrijedio službenu osobu i zadnji put udario reketom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isključen je s turnira u Acapulcu u pojedinačnoj konkurenciji te stoga nije mogao igrati meč drugog kola u srijedu protiv svog sunarodnjaka Petera Gojowczyka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.