Iznenađenje u Londonu: Američki tenisač Jack Sock u svom debitantskom nastupu na Mastersu izborio polufinale

Foto: fah

Najbolji američki tenisač Jack Sock, koji je osvajanjem turnira Masters 1000 serije u Parizu uhvatio posljednji vlak za londonski ATP ‘masters’, u posljednjem je dvoboju u skupini “Boris Becker” svladao Nijemca Alexandera Zvereva sa 6-4, 1-6, 6-4 i plasirao se u polufinale u svom debitantskom nastupu na završnom turniru osmorice najboljih tenisača svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Amerikanac je za drugu pobjedu u trećem dvoboju protiv 20-godišnjeg Nijemca trebao 1 sat i 53 minute te preokret u trećem setu u koji je Zverev krenuo ‘breakom’, ali nije tu prednost znao zadržati.

Foto: fah

Sock se u ovoj skupini pridružio neporaženom Švicarcu Rogeru Federeru, koji je u poslijepodnevnom meču sa 6-7 (5), 6-4, 6-1 nadigrao najboljeg hrvatskog tenisača Marina Čilića.

Sock u subotnjem polufinalu ide na Bugarina Grigora Dimitrova koji je osigurao prvo mjesto u skupini “Pete Sampras”, dok Federer čeka drugoplasiranog iz te skupine, a to će biti pobjednik dvoboja Belgijca Davida Goffina i Austrijanca Dominica Thiema, koji je na rasporedu u petak od 15 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina “Boris Becker” – 3. kolo
Roger Federer (Švi/2) – MARIN ČILIĆ (HRV/5) 6-7 (5), 6-4, 6-1
Jack Sock (SAD/8) Alexander Zverev (Njem/3) 6-4, 1-6, 6-4

Ljestvica
1. Roger Federer 3 3 0 6-2 6
2. Jack Sock 3 2 1 4-4 4
——————————————–
3. Alexander Zverev 2 1 2 4-5 2
4. Marin Čilić 3 0 3 3-6 0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.