Filipinski Vrhovni sud odbio izjednačavanje homoseksualne veze i braka

Zagreb, 9.6.2018.- Pod sloganom "Da nam živi, živi rod" održana je se 17. Povorka ponosa LGBTIQ osoba i obitelji Zagreb Pride 2018. Povorka ponosa poèela je okupljanjem u 15 sati na Trgu Franklina Roosevelta (ispred Mimare). foto HINA/ Damir SENÈAR/ ua

Najviši sud na Filipinima odbacio je u srijedu zahtjev LGBT aktivista za legalizacijom ‘istospolnog braka’ te je tako očuvano da je brak zajednica između muškarca i žene.

Glavni tužitelj, Jesus Falcis, rekao je da je aktualni zakon povrijedio njegova prava, no Vrhovni sud je jednoglasnom odlukom odbacio, javlja France 24.

Državni odvjetnici su istaknuli da se Falcis nikada nije pokušao vjenčati, prema tome, ne bi imao nikakve koristi od toga da suci proglase nevažećim dijelove zakona iz 1987. godine, koji definira brak kao zajednicu između muškarca i žene.

>Uz pomoć oporbe te hrvatske, bošnjačke i albanske manjine u Crnoj Gori odbijeno usvajanje zakona o životnom partnerstvu

>Španjolska: Udruga koja brani obiteljske vrijednosti pobijedila na sudu u borbi protiv rodne ideologije

>Erste banka priznala da je LGBT aktivizam politika njihove središnjice

Na Filipinima je protuzakonit i pobačaj, a osim toga, ova zemlja u kojoj živi oko 107 milijuna ljudi jedino je mjesto osim Vatikana gdje je razvod zakonom zabranjen.

„To jednostavno znači da moramo nastaviti zagovarati za donošenje prijedloga zakona protiv diskriminacije u Kongresu, gdje imamo mnogo podupiratelja,“ rekao je Danton Remoto predsjednik LGBT političke stranke pod nazivom Ang Ladlad.

Ipak, ako bi zakon i prošao čitanje u Kongresu, pao bi u Senatu što je već najavio njegov čelnik.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/France 24