Istaknuti episkop Ruske pravoslavne crkve: ‘Pokret BLM je protukršćanski i protucivilizacijski’

epa08482706 Protestors in Trafalgar square during a Black lives matter demonstration in London, Britain, 13 June 2020. Protesters gathered to express their feelings in regard to the death of 46 year old George Floyd while in police custody. A bystander's video posted online on 25 May appeared to show George Floyd, 46, pleading with arresting officers that he couldn't breathe as an officer knelt on his neck, in Minnesota, USA. The unarmed black man later died in police custody. EPA/NEIL HALL

Biskup Save Zelenogradskoj, zamjenik upravitelja Moskovske patrijaršije, kaže da je ta kampanja ‘protukršćanska i protucivilizacijska”. Reagirao je na nevjerojatnu vijest da je spomenik caru Konstantinu iz 4. stoljeća prijetilo rušenje od strane nasilnika iz BLM-a i Antifa pokreta, jer je kao rimski car držao robove prije 1500 godina.

Istaknuti ruski episkop (identično naslovu biskupa u Katoličkoj crkvi) smatra da pokret “Black Lives Matter” ne vodi borbu za ljudska prava već da bi se nametnuli kao vodeća snaga čovječanstva uopće i smjerokaz za budućnost, te da priroda borbe BLM-a “postaje sve očitija”, piše Russia Today

Episkop Savva Zelenogradski, zamjenik upravitelja Moskovske patrijaršije, kaže da je ta kampanja “protukršćanska i protucivilizacijska”.

Episkop je reagirao na nevjerojatnu vijest o tome da se kip cara Konstantina Velikog, koji je smješten uz katedralu Yorka u Engleskoj, bio meta rušitelja zbog njegovih veza s ropstvom prije 1500 godina, kada je robovlasnički sustav bio jedini poznati sustav uopće.

Spomenici širom svijeta počeli su se nasilno rušiti tijekom nedavnih prosvjeda ”Black LivesMatter”. Sve je preraslo u nasilne nemire pune pljačke, kriminala, paleži i ugrožavanja života običnih građana. Prosvjednici su srušili spomenike povijesnih velikana koje su procijenili da imaju bilo kakve veze na bilo koji način s robovlasničkim sustavom, a to je imao svaki rimski car ili bilo koja povijesna osoba koja je živjela u 4. stoljeću.

”Black Lives Matter” pokret je koji je nastao “spontano” organiziranjem prosvjeda protiv policijske brutalnosti, koja se navodno događa prema Afroamerikancima u SAD-u. Od tada propagandna kampanja je krenula u cijelom svijetu. Nasilnom borbom koja prelazi u teror nad običnim građanima pobornici kampanje bore se protiv navodnog institucionaliziranog rasizma u 21. stoljeću, u vrijeme kada su ljudska prava dosegla najviši nivo u povijesti čovječanstva.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/rt.com