Održan skup za obranu nezavisne Crne Gore: Prema procjeni policije došlo je 50.000 ljudi

Foto: snimka zaslona

Građanski i patriotski skup za obranu nezavisne građanske Crne Gore održan je večeras na Trgu nezavisnosti u Podgorici. Prema procjeni policije na trgu je bilo oko 50.000 građana. Oni su skandirali “ustala je Crna Gora, država se braniti mora”, “ne damo državu”, “da je vječna Crna Gora”.

“Ovih dana Ti, Crna Goro, neki novi obrok slobode, s već viđenim prilozima, garniran tuđim zastavama, spremaju i nude, nakon, kako tvrde 75 godina, nude ljudi toliko uspješni da su obespravljeni i potisnuti, u dojučerašnjem ropstvu uspjeli da ostvare status, zvanja, uloge i akademske karijere za duboko poštovanje.

Braćo moja, pozvao sam vas na ovaj skup da vas upoznam sa situacijom, pa Vas sad pozivam da odlučite – hoćemo li dozvoliti novim Besarabićima i Vukanovićima da ponovo pale i žare po Lovćenu kao i 1918. ili ćemo se tome oduprijeti? Pokažimo da smo dostojni potomci naših predaka”, poručio je Predrag Vušurović, jedan od organizatora skupa, prenosi Antena M.

Nemanja Batrićević, suradnik u nastavi na Fakultetu političkih znanosti, rekao je da se nisu okupili u ime nijedne partije.

“Ne osporavamo ničiju pobjedu. Mi ne ljubimo lance. Tu smo da se pogledamo u oči i obećamo jedni drugima da se nećemo dati ravnogorskoj fukari. Nisu im dali nasi djedovi, nećemo ni mi. Potonja je ura Dritane Abazoviću, Žarko i Luka Rakčevići, Filipe Adžiću. Predate li Crnu Goru četnicima o vama će se zboriti onako kako se danas zbori o Marku Dakoviću i Andriji Radoviću”, poručio je on.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr