Organizacija koju financira George Soros u SAD-u izravno prijeti sprječavanjem imenovanja suca Kavanaugha

Foto: World economic forum Sebastian Derungs; Charles_Edward_Miller / all from wikimedia commons

Aktivist Robert Reich, koji je služio kao tajnik ministra rada u administraciji Billa Clintona, poslao je u četvrtak ime organizacije MeoveOn.org e-poruku, tražeći donacije za financirenje “hitne kampanje za zaustavljanje Bretta Kavanugha”, suca kojeg je američki predsjednik Donald Trump kandidirao za suca Vrhovnog suda čiji je mandat doživotan.

U e-poruci organizacije koju masovno financira milijarder George Soros se između ostaloga navodi kako su u plan uključene “izravne akcije u Washingtonu i u zgradama ureda Senata”, navodi Breitbart.

U e-poruci te radikalne organizacije stoji:

“Povećati pritisak na ključne senatore, osobito Susan Collins. Collins je ključni glas u ovom procesu, i MoveOn nastavlja (..), podržavati direktne akcije u Maineu, kupiti oglase i reklame koji će joj poručiti da se povuče, zaštiti reproduktivna prava i zaustava Kavanaugha.”

Poljska deportirala Sorosevu aktivisticu Ukrajinku iz Schengena


Orban i Netanyahu našli zajednički jezik po pitanju ilegalnih migranata i Georgea Sorosa

Stop Soros ide dalje: Mađarska će kažnjavati organizacije koje organiziraju dolazak ilegalnih imigranata

U e-poruci se Kavanaugha predstavlja kao “optuženog seksualnog predatora, i desničara mrzitelja žena, protivnika LGBT prava.

Podsjetimo, nakon što optužbe za seksualno napastovanje nisu dovele do “izglasavanja nepovjerenja” Brettu Kavanaughu, jer su svjedočenja onih koji ga optužuju prokazana kao nevjerodostojna ili sumnjiva; Demokrati su tražili istragu FBI-a nadajući se kako će ona trajati mjesecima.

Sedma FBI-jeva provjera suca Kavanaugha potvrdila ga kao kandidata za Vrhovni sud

Kako je FBI više puta istraživao Kavanaugha kao kandidata za suca federalnog suda, što je inače dio obaveznog procesa, ova pozadinska provjera je trajala tjedan dana. FBI nije našao sporne detalje u Kavaughovoj prošlosti stoga je vođa republikanske većine Mitch McConnell predao prijedlog o glasovanju koji bi mogao biti u subotu.

Demokrati se posebno protive ovom kandidatu za suca američkog Vrhovnog suda jer se radi o katoliku i libertarijancu.

Foto:Brett Kavanaugh i papa Ivan pavao II. wikimedia commons

“Moja pravosudna filozofija je jednostavna: sudac mora biti neovisan i mora interpretirati zakon, ne ga donositi. On ga mora interpretirati kako je napisan. I sudac mora interpretirati ustav onako kako je napisan, upućen u povijest, tradiciju i prethodnike”, objasnio je Kavanaugh tijekom ceremonije kandidature u kojoj je naglasio svoju privrženosti obitelji i katoličanstvu.

Njegovu kandidaturu podržali su između ostaloga utjecajno društvo pravnika, Društvo federalista te jedan od najutjecajnijih libertarijanskih think-thankova Cato Institut.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Breitbartc