Kinezi imaju novac, ali Dalić ih je odbio kao i najbolji nogometaši: ‘Messi i Ronaldo ne žele doći’

Foto: fah

Izbornik Zlatko Dalić odbio je ponudu bogatog kineskog kluba. Trener Lokomotive Goran Tomić je u toj zemlji igrao, ali i bio trener u tri kluba, odlično je upućen u tamošnja nogometna zbivanja…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Tako velik novac može platiti samo nekoliko kineskih klubova. To su, primjerice, Guangzhou Evergrande, zatim Shanghai SIPG, moj bivši klub Tianjin Songjiang, pa Hebei… Možda bi se ovim klubovima moglo dodati još jedan ili dva, ali ostali ne raspolažu tako velikim kapitalom i ne upuštaju se u takve investicije”, rekao je Tomić za Sportske novosti.

“Žele golemim novcem privući u Kinu sve ono najbolje što Europa i svijet daju! Gotovo da su opsjednuti time. Jednom mi je predsjednik Tianjina, kad sam bio trener u tom klubu, rekao: Želio bih dovesti Messija i Ronalda, novac uopće ne bi bio problem! Ali, oni ne žele doći… Nije, dakle, točno da ih zanimaju samo isluženi igrači zvučnoga imena, tako je bilo prije desetak godina, kad su dobro znani svjetski nogometaši, ali već na zalasku karijere, još kako dobro popunili bankovne račune igrajući u Kini. Sad je sve drukčije, hoće one najbolje igrače i trenere, u naponu karijere. I pomalo u tome uspijevaju – nije li belgijski reprezentativac Witsel, primjerice, prije dvije godine iz Zenita otišao u Tianjin Quanjian i ovoga je ljeta potpisao za Borussiju Dortmund! A od trenera ću spomenuti Paula Sousu, koji je ove godine iz Fiorentine otišao u već spomenuti Tianjin Quanjian”, dodaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.