Trump zaprijetio Planned Parenthoodu – izgubit ćete pravo na državni novac

Foto: fah

„Kao što sam i rekao tijekom svoje kampanje, ja se zalažem za život i duboko sam posvećen investiranju novca u zdravlje žena. Planiram značajno povećati novac za usluge koje se brinu za zdravlje žena, a osobito za rano identificiranje raka“, rekao je Donald Trump i nastavio: “Ali ja sam protivnik pobačaja. Ankete pokazuju da se većina Amerikanaca protivi financiranju pobačaja državnim novcem. Ovo je prilika za organizacije da nastave važan rad na podržavanju zdravlja žena, te prestanu nuditi usluge pobačaja“.

Te riječi prenio je New York Times.

Dawn Laguens, potpredsjednica Planned Parenthooda odbila je ovaj Trumpov zahtjev slijedećim riječima: „Ponuda Trumpa da Planned Parenthood napusti naše pacijente i naše vrijednosti nećemo nikada prihvatiti. Pružanje kritičnih zdravstvenih usluga za milijune američkih žena je neprihvatljivo”.

Planned Parenthood prima preko 500 milijuna dolara godišnje državnog novca, te izvrši preko 300.000 pobačaja. Nedavno ispitivanje pokazalo je da se 61 posto Amerikanaca protivi financiranju pobačaja novcem poreznih obveznika.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/tribun.hr