Urušava se narativ Antifa o ukidanju policije u SAD-u: Protiv njihove agende više od 80 posto Afroamerikanaca

Foto: Elvert Barnes / wikimedia commons

Prije više od dva mjeseca u SAD-u je postala viralna snimka Afroamerikanca koji je tijekom opiranja uhićenju izgubio život. Od tada, policajci koji su ekspresno uhićeni čekaju suđenje, a radikalni ljevičarski pokret Black Lives Matter zajedno s ekstremističkom organizacijom Antifa provodi nerede u gradovima koji su uglavnom pod kontrolom Demokrata.

U neredima često stradavaju lokalne trgovine i javne površine, pa čak i kulturna dobra poput spomenika i kipova koje takozvani prosvjednici smatraju ostavštinom rasizma i dokazom “bijele nadmoći”. Isti prosvjednici kao glavni zahtjev posljednja dva mjeseca ističu ukidanje financiranje policije, što su podržali i neki lokalni te političari na saveznoj razini.

>Borislav Ristić: Dok ruše spomenike po SAD-u, Demokrati podižu jedan veliki vlastitoj gluposti

Ipak, prema novom istraživanju Gallupa, više od 80 posto Afroamerikanaca ne podržava radikalnu agendu ukidanja policije, dok je njih 61 posto zadovoljno prisutnošću policije u mjestima gdje žive.

Nadalje, 20 posto anketiranih želi još više policijskih patrola u svojim sredinama. Sveukupno 86% Amerikanaca želi jednako ili veću policijsku prisutnost.

Dodatno, čak i oni Afroamerikanci koji nisu “previše uvjereni” u pogledu pozitivnog tretmana (27%) od strane policije, žele vidjeti jednaku ili veću prisutnost policije u svojim sredinama.

Istraživanje je također pokazalo da 79 posto onih koji su imali interakciju s policijom u posljednjih 12 mjeseci želi da policija provedi više ili isto toliko vremena u njihovom području.

Podsjetimo, Black Live Matters se identificira kao neo-marksistički pokret s različitim lijevim ciljevima uključujući prestanak financiranja policije, uklanjanje kapitalizma i tzv. patrijarhalnog sustava, uništavanje tradicijske obiteljske strukture, traženje reparacije iz razdoblja ropstva, preraspodjelu bogatstva, preuzimanja kontrole nad raspodjelom kapitala i dr.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr