VIDEO: Potpredsjednica Planned Parenthooda uhvaćena u raspravi kako ‘zaobići’ zakon i prodavati dijelove abortirane djece

Nakon tri šokantna videa koja prikazuju liječnike iz Planned Parenthooda kako raspravljaju o prodaji organa abortirane djece, četvrti video zapis prikazuje potpredsjednicu Planned Parenthooda kako raspravlja o tome kako prekršiti ili zaobići zakon da bi prodali organe abortirane djece.

Ovaj tajno snimljen video pokazuje potpredsjednicu Planned Parenthood of Rocky Mountains dr. Savitu Ginde kako pregovara oko prodaje organa abortirane djece, nekoliko puta ponavljajući koliko se može dobiti po dijelu tijela ili organu  i sugerira načine za izbjegavanje pravnih posljedica.

Glumci u videu se pretvaraju da su predstavnici tvrtke koji su tu kako bi razmotrili potencijalno partnerstvo za prikupljanje organa abortirane djece. Kada glumci traže netaknute primjerke fetusa Ginde otkriva kako su netaknuti ako ih dobiju prije daljnjeg postupka.

“Moramo imati prakse kako bi bili sigurni da ne bi slomili dijelove abortirane djece tijekom pobačaja u 2. tromjesečju”, kaže ona.

Kasnije stojeći iznad pobačenog djeteta Ginde odgovara na pitanje kupca o plaćanju po dijelovima tijela: “Mislim da je bolje kada se radi o pojedinačnim organima jer možemo vidjeti koliko možemo dobiti od toga”.

Ginde predlaže i načine kako će Planned Parenthood pokriti svoju kaznenu odgovornost i odnose s javnošću po pitanju prodaje pobačenih dijelova tijela. “Jer ako imate nekog tko će to raditi za vas, a u biti je zaista negativno raspoložen prema svemu tome, onda će takav vjerojatno biti uhvaćen na djelu /uhićen.”

Ona spominje i odvjetnika Kevina Paula koji im pomaže oko zaobilaženja zakona. “On ih dobro razumije i zna jer smo o tome razgovarali na početku, da ne želimo da se o nama govori kako prodajemo dijelove abortirane djece po državi”. Kupci zatim pitaju osjećaju li se sigurno, a Ginde odgovara kako je uvjerena da će se njihov pravni tim pobrinuti da se ne nađu u lošoj situaciji.

Kako Planned Parenthood ne koristi feticide u svojim postupcima abortiranja u 2. tromjesečju, sva netaknuta abortirana djeca su potencijalna živa nedonoščad. Prodaja ili kupnja ljudskog fetalnog tkiva je kazneno djelo u SAD-u i kažnjivo je do 10 godina zatvora ili novčanom kaznom do 500.000 dolara.

Vođa Centre for Medical Progress, koji su snimke i objavljivali, David Daleiden kaže: “Izabrani dužnosnici trebaju slušati javnost koja traži hitni moratorij na financiranje Planned Parenthooda od strane poreznih obveznika. Problem su loši glumci koji se drže iznad zakona kako bi zarađivali novac od prodaje organa abortirane djece”.

Kalifornijski sud zabranio objavljivanje videa koji razotkrivaju Planned Parenthood!

Vrhovni sud u Los Angelesu zabranjuje “Center for Medical Progress” objavljivanje bilo kojeg od tri videa na kojima su tri visoka dužnosnika StemExpressa, a koji su snimljeni u restoranu u svibnju. To je prva pravna akcija koja zabranjuje objavu videa neke organizacije.

David Daleiden objašnjava zašto je to tako: “Na sastanku je njihovo vodstvo priznalo da ponekad dobiju potpuno netaknute fetuse u svojim laboratorijima iz klinika za abortuse s kojima rade, a to bi moglo biti dokaz o rođenoj živoj nedonoščadi. To je razlog zašto pokušavaju spriječiti izlazak videa i vrlo su uplašeni zbog njih”.

[FB]

Stravično sortiranje organa abortirane djece u Planned Parenthoodu

Treća snimka prikazuje zaposlenike Planned Parenthooda iz Colorada kako seciraju abortirano dijete staro 11 tjedana u pokušaju da odvoje organe i druge dijelove tijela koji imaju prodajnu vrijednost.

Na snimci je i potpredsjednik i medicinski direktor Planned Parenthooda u Denveru, Colorado, dr. Savita Ginde koji kaže: “Mislim da je bolje razdvajati organ po organ jer lakše možemo vidjeti koliko možemo dobiti od njega”.

Šefica najveće organizacije za abortus prodaje organe abortirane djece

Na videu koji je tajno snimljen od strane neprofitne organizacije “Center for Medical Progress” vidi se dr. Deborah Nucatola, žena koja upravlja medicinskim odjelom Planned Parenthooda, u razgovoru o “poslu” trgovine organima abortirane djece.

Nucatola razgovara s glumcima koji se predstavljaju kao kupci iz jedne biotehnološke tvrtke zainteresirani za kupnju dijelova tijela abortirane djece. “Bili smo vrlo dobri u dobivanju srca, pluća, jetre. Slomit će dijelove iznad ili ispod, ali svakako će pokušati dobiti ono što je traženo netaknuto”, rekla je. Pojašnjava i kako njihovi ginekolozi koriste određenu metodu abortusa kako bi sačuvali neoštećenim tijelom djeteta, sve da bi ga kasnije lakše prodali.“

Većina abortusa bit će obavljena uz pomoć ultrazvuka, tako da ginekolozi znaju gdje zabijaju škare. I onda odlučuju, neću dirati ovaj donji dio, nego ću uništiti gornji dio, a ovaj ću pokušati sačuvati”, rekla je Nucatola.

Dok sve to govori Nucatola mirno jede i pije vino. Za nju je vrlo jednostavno govoriti o tome kako su jetra najtraženija, te kako je u “zadnje vrijeme bilo zahtjeva i za srcem”, ali i “plućima i donjim ekstremitetima”.

Tek mrvicu zabrinuta za legalnost postupka kaže da u Planned Parenthood “paze da ne izgleda kako klinika prodaje tkivo da bi zaradili novce”, te dodala kako dijelovi tijela koštaju od “30 do 100 dolara”.

Doktorica iz Planned Parenthooda cjenka se prodajući organe abortiranih beba

Mary Gatter ime je ginekologinje koja je medicinskom šeficom dvije klinike u Kaliforniji i još jedna visko pozicionirana liječnica u administrativnom sustavu Planned Parenthooda. Ona je, kao i ranije Nucatola, snimljena kako pregovara o prodaji dijelova tijela s ljudima za koje misli da prezentiraju jednu biotehnološku tvrtku. Gatter je snimljena kako oprezno ispituje kolika je cijena koju može dobiti za jetru, glavu ili srce djeteta.

“Koliko očekujete za neoštećeno tkivo’”, pita osoba koja glumi kupca.

“Možda bi bilo bolje da mi vi kažete koliko obično plaćate”, odgovorila je Gatter i pojasnila:

“Znate kako je u pregovorima, tko prvi kaže znamenku, taj gubi, zar ne? Ne želim spustiti cijenu”, rekla je, a onda rekla kako traži 75 dolara za svako tkivo.

Nakon što joj je glumica rekla kako je to “premalo” i da je očekivala da će Gatter tražiti više, liječnica je odgovorila:

“U redu, onda mi vi recite koliko dajete”.

Potom je rekla kako “oni to ne rade zbog novca”, ali imaju “troškove koje moraju pokriti”, te trebaju računati na njih.

“100 dolara za organ”, rekla je glumica, a Gatter je odgovorila klimanjem glave.

Nakon toga, upraviteljica dvaju abortivnih klinika pojasnila je kako, ako žele očuvati tijela abortiranih beba, moraju korisiti posebne tehnike.

“To je mali problem, jer kršimo pravilnik. Ali, u redu sam s tim”, pojasnila je.

Pravilo o kojem je riječ obvezuje kliniku da majci koja pristane “donirati” tijelo bebe ne mijenjaju tehniku kojom će obaviti abortus. Gatter u videu jasno kaže kako je spremna svojim liječnicima reći da to ipak urade, dakle da prekrše zakon.

Veza Planned Parenthooda i Obamine administracije

Podsjetimo – Planned Parenthood dobiva veliku podršku od američkog predsjednika Obame budući da je u njegovu kampanju 2012. godine ta korporacija uplatila 12 milijuna dolara! Svojom velikom reformom zdravstva zbog koje je uveden novi sustav zdravstvenog osiguranja na federalnom nivou, popularno nazvan ‘Obamacare’, izazvao je najviše kontroverzi u vjerskim i konzervativnim sredinama budući da Obamacare omogućuje pokriće troškova kontracepcije, sterilizacije, abortivne pilule EU-486 i abortusa na teret poreznih obveznika. Bivša ravnateljica klinike Planned Parenthooda u Texasu progovorila je o obaveznim kvotama za abortuse kojih se te klinike moraju pridržavati da bi ostvarile financijske ciljeve i Planned Parenthood se opet našao u središtu skandala. Javnost se pita zašto se još uvijek nakon svega toj korporaciji omogućuje financiranje iz federalnog proračuna. Jedna druga bivšavlasnica lanca klinika za abortuse također je govorila kako se zaposlenike u njezinim klinikama tjeralo da se koriste trikovima agenata u telemarketingu kako bi što više trudnih žena nagovorili na abortus. Većina tih zaposlenika radi na proviziju i visina plaće im direktno ovisi o broju abortusa koji je taj mjesec postignut njihovim zalaganjem i prodajnim vještinama, ističe se na portalu zdravstveniodgoj.com

Konačno korak naprijed

Nakon objave triju tajno snimljene video snimke o Planned Parenthoodu, nedopuštenoj trgovini organa abortiranih fetusa i sortiranju raskomadanih dijelova tijela pobačene bebe radi određivanja njihove cijene, u oba doma američkog Kongresa, Zastupničkom domu i Senatu, prošlog je tjedna podnesen prijedlog zakona za hitnim prestankom financiranja tog najvećeg diva u industriji abortusa. Osim toga, vođa zastupničke većine republikanaca u Senatu Mitch McConnell u petak je pokrenuo mjere za ubrzanim usvajanjem Prijedloga zakona za prestanak financiranja Planned Parenthooda novcem poreznih obveznika.

Obama: Uložit ću veto na moguću odluku Kongresa da prestane financirati Planned Parenthood

Glasnogovornik Bijele kuće objavio je jučer kako će predsjednik Barack Obama, izglasa li Kongres zabranu financiranja Planned Parenthooda, organizacije za abortus koju se sumnjiči da nezakonito profitira od prodaje organa abortiranih beba, uložiti veto na tu odluku, navodi bitno.net.

Glasnogovornik Josh Earnest rekao je na tiskovnoj konferenciji kako su tajno snimljeni video-zapisi, koji su objavljeni ovih dana i postavljaju ozbiljna pitanja o tome što PP radi, tek djelo ‘konzervativnih ekstremista’ koji žele diskreditirati tu organizaciju.

“Predsjednik sigurno neće podržati nove pokušaje republikanaca da blokiraju financiranje organizacije koja pruža važne usluge ženama u cijeloj zemlji”, rekao je.

“Važna usluga”, naravno, jest abortus. Obama, dakle, ostaje uz svoje saveznike čiji proračun iznosi oko 1,3 milijardu dolara godišnje, a od toga 500 milijuna dolara dolazi iz novaca poreznih obveznika.

Podsjetimo, Senat će vjerojatno u ponedjeljak glasati o prijedlogu da Planned Parenthood prestane dobijati novac iz državne blagajne. Da bi se to ostvarilo, prijedlog mora dobiti najmanje 60 glasova. Procjenjuje se kako se to vjerojatno neće dogoditi, ali glasanje ima snažnu simboličnu poruku, koja međutim govori i kako politički pritisak na Planned Parenthood neće stati.

Zatražite istragu o ovim zločinima

Pozivamo sve čitatelje koji se još nisu uključili u potpisivanje peticije kojom se zahtjeva istraga ovog zločina da, ukoliko to žele, učine to ovdje.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/bitno.net
Photo: screenshot