(VIDEO) Više od 400.000 sudionika u Hodu za obitelj u glavnom gradu Meksika

Foto: Frente Nacional

“Bez obzira na to otkuda smo, svi mi želimo najbolje za obitelj!”, “Želimo da se naša djeca obrazuju u skladu s našim načelima, vrijednostima i prirodnom stvarnosti”, bile su samo neke od brojnih poruka u subotu na velikom Hodu za obitelj u Mexico Cityju.

Iako su organizatori očekivali oko sto tisuća sudionika skupa na velikom Nacionalnom hodu za obitelj u glavnom meksičkom gradu, Hodu se pridružilo čak više od 400.000 ljudi spremnih braniti djecu i obitelj.

Dok svjetske agencije umanjuju veličinu skupa i značaj ovolikog broja sudionika, na fotografijama se jasno vide stotine tisuća.

Udruga U ime obitelji uputila je u petak pismo meksičkoj veleposlanici za Hrvatsku, gospođi Isabel Bárbara Téllez Rosete izražavajući podršku Nacionalnom hodu za obitelj koj se u subotu održao u Mexico Cityju, pridružujući se skupovima podrške koji su se u petak održavali pred meksičkim veleposlanstvima u cijelom svijetu.

“Udruga U ime obitelji (Hrvatska) obraća Vam se povodom velikih prosvjeda meksičkog naroda diljem Meksika protiv nametanja redefinicije braka od strane aktualnog meksičkog predsjednika. Udruga U ime obitelji inicirala je prvi građanski referendum u povijesti Republike Hrvatske – o uvrštenju definicije braka u Ustav, koji je svojim potpisom zatražilo više od 750.000 građana (20 % birača). Na taj referendum 1. 12. 2013. je 66 % izišlih birača odlučilo da se u Ustav RH uvrsti odredba prema kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca”, napisali su između ostaloga iz udruge U ime obitelji.

> U ime obitelji uputila pismo meksičkoj veleposlanici: Podrška Nacionalnom hodu za obitelj

U nizu istovremenih prosvjeda održanih prošloga tjedna, u više od šest meksičkih država, stanovnici ove tradicijski katoličke države osporili su nametanje prijedloga predsjednika Vlade Enrique Peña Nietoa, deklariranoga katolika, da se redefinicija braka ozakoni u Ustavu.

> Više od milijun Meksikanaca prosvjedovalo protiv istospolnih “brakova”, a mediji govore o tisućama ili stotinama prosvjednika

Pod pokroviteljstvom katoličke organizacije Nacionalna fronta za obitelj (NFF), službenici civilne zaštite opisali su prosvjed kao jednu od najvećih demonstracija u povijesti države.

Osvrćući se na favoriziranje tzv. istospolnih brakova, nadbiskupija iz Mexico Cityja priopćila je da je taj korak “opasnost za obitelj i za državu.”

Izvor: narod.hr